Apple márkaüzletek szerte a világon

Apple Hírek   |   2016.05.20 - 15:58   |   Írta: Pausch Rita   |   3541
20. máj Apple márkaüzletek szerte a világon

Milyen is egy igazi Apple store? Többet is láthatsz!

Az amerikai Forbes szerint az Apple olyan a műszaki világban, mint a Disney a szórakoztató iparban: egy amerikai ikon. A cég arculatához, az Egyesült Államokban főleg, de a világ többi táján is, szervesen hozzátartoznak az üzletek.

Sok magyar felhasználónak viszont nincs arról tapasztalata, hogy milyen is egy Apple store valójában. Magyarországon ugyanis egy ilyen üzlet sincs, és ez egyelőre nem valószínű, hogy változik. Persze rögtön mondhatnánk, hogy van itt elég üzlet, ahol vásárolhatunk Apple termékeket, de egy hivatalos márkabolt az az azért más, mint a hivatalos viszonteladó, legyen bármilyen színvonalas is az utóbbi.
Az almás cég a készülékeihez a hivatalos üzletekben több szolgáltatást is nyújt, azon túl is, hogy az eladók készségesen segítenek a termékek kiválasztásában és ismertetésében. Az Apple store-okban különféle workshopok és oktatás is elérhető. Idáig több százmillión látogattak el az üzleteikbe világszerte. Akik fejüket ingatják erre, az utóbbi szám cseppet nem költői túlzás, az Apple 2008-as adatainál a működtetett üzletek száma 210 volt és a látogatóké három kontinensen már akkor 350 millió felett járt. 

Ma teszünk egy kis virtuális utazást a világ leghíresebb Alma márkaüzleteibe!

235 Regent Street, London, Nagy-Britannia

London 5+1 Apple üzlete közül a Regent Streeten található a legfőbb. (A +1 annak szól, hogy az angol fővárosban külön Apple Watch store is nyílt.) Nagy-Britanniában összesen 39 boltot nyitottak Almáék.   

550 King Street, Waterloo, Kanada

Ez az üzlet Waterlooban, Kanadában a Blackberry szülővárosában olyan lehet, mint a só egy nyílt seben. A korábban méltán népszerű BlackBerry-t a két harcos konkurens cég, az Apple és a Google szépen kipofozta a piacról. Jelenleg Kanadában 29 Apple Store van. Ehhez képest szerintetek hány BlackBerry?

MacArthur Chambers, Brisbane, Ausztrália

Íme, a brisbane-i Apple Store! Amúgy a kenguruk földjén 21 hivatalos almabolt található.

99 Rue de Rivoli, Párizs, Franciaország

Párizs egyik leghíresebb múzeumának, a Louvre-nak, a közvetlen közelében kapott helyet a Le Carrousel de Louvre elnevezésű földalatti bevásárló központban, az üvegpiramis aljánál az előkelő párizsi Apple Store. Franciaországban összesen 19 üzlete van az Almának.

Kurfürstendamm 26, Berlin, Németország

A német főváros egyetlen hivatalos Apple boltja. Németországban egyébként összesen 14 van.

8th Century Avenue, Pudong kerület, Sanghaj, Kína

Kína egyik legnagyobb ipari városában, Sanghajban négy igazi Apple üzlet is található, ezek egyike a képen látható. Állítólag olyan bolt, ahol értékesítik az Apple készülékeket megszámlálhatatlanul sok van. Kína egyelőre talán az almás készülékeknek az egyik legdinamikusabban fejlődő piaca még annak ellenére is, hogy bizony drágák a termékek és számos nagy, világhírű gyártó ázsiai, vagy akár kínai, mint a Xiaomi. A kínaiaknak mégis az amerikaiak cucca kell.

500 Hennessy Road, Hongkong

A három hongkongi bolt közül az egyik. 

〒150-0041

Japán legnagyobb városában, Tokióban és vonzáskörzetében 4 bolt található. Az egész országban pedig összesen, ennek pont a duplája.  

3,900 Avenida das Américas, Rió de Janeiro, Brazília

Brazíliában összesen két Apple store található. Az egyik a képen látható riói és persze van egy São Paulóban is. A forráscikkünk szerint a boltból csodás kilátás nyílik a Cukorsüveg-hegyre, de erre igazából nem találtunk bizonyítékot egyetlen képen kívül. Ha egy olvasónk arra járna, kérjük igazolja!     

Koru Sok No.2, Isztanbul, Törökország

Szintén két üzlettel büszkélkedhet Törökország is. A képen látható Zorlu Centerben található üzletet az amerikai boltdizájn mintájára tervezték.

815 Boylston, Boston, Egyesült Államok

Az egyik legújabb Apple store az Államokban a bostoni Boylston Streeten kapott helyet. Ebben a városban ez az egyetlen Almabolt, a legfőbb az összes közül, viszont a New York-i az Ötödik sugárúton.  Az Egyesült Államokban összesen 266 store van, minden más országot megelőzve ezzel. A második Nagy-Britannia, Kanada és a sort Ausztrália zárja, bár Kína feltehetően hamarosan felzárkózik a dinamikusan fejlődő piacával.

Forrás: Forbes

Kapcsolódó cikk:
A „világ legnagyobb Apple Store-ja” nyílik Kínában
Megnyílt a Jony Ive által designolt Apple store! Nézd meg!
Íme a világ 5 legszebb Apple üzlete!



Kommentek megjelenítése