Veszélyes a chicagói Apple Store

Apple Hírek   |   2017.12.29 - 20:10   |   Írta: Máté Gergő   |   3085
29. dec Veszélyes a chicagói Apple Store

Jég és hó zúdulhat az Apple chicagói üzletének MacBook formájú tetejéről a vevőkre.

Az almás vállalat egyik jelentős zászlóshajója a chicagói üzlet, ám maga az épület a MacBook-ra hasonlító tető ellenére sem nevezhető építészeti remekműnek. Az októberi újbóli megnyitás után néhányan így jellemezték az üzletet, hiszen valamennyire mégiscsak kiemelkedik Chicago belvárosának épületei közül. De az új dizájnnak nagy ára volt: kiderült, hogy a keskeny MacBook formájú tetőt átgondolatlanul tervezték meg és jelenleg a nyilvános sétányon közlekedőkre veszélyes jég és hó zúdulhat az épületről.

A halálos jégcsapok miatt le kellett zárni az érintett teret, erre mutatott rá egy helyi blogger, Matt Maldre, az ő észrevételét pedig újból megosztotta John Gruber a Daring Fireball oldalán. Maldre szerint az Apple új városi főtér dizájnja átgondolatlan és nem illik ahhoz a városhoz, amelyben megépítették. 

Talán legközelebb az Apple figyelembe fogja venni az aktuális közösséget, ahová az üzleteit építi. Tudják, az olyan alapvető dolgokat Chicagóval kapcsolatban, például, hogy az idő fagyossá válik. Havazik. A hó ráfagy a tetőre.  Ne tervezzenek olyan lejtős tetőt, ami nem tartja fenn a havat, vagy ahol nem lehet egy ereszbe vezetni - írta Maldre. 

Ez a kritika jogosnak tűnik, egy ekkora mértékű felújításnál az Apple-nek gondolnia kellett volna a téli fagyokkal kapcsolatos problémákra. A vásárlók, a lakosság és az Apple saját érdeke is, hogy minél hamarabb orvosolják a jégcsapok okozta kellemetlenségeket, hiszen egy ekkora presztízsű cég nem engedheti meg magának, hogy az egyik legfontosabb üzletének látogatása ilyesfajta veszélyekkel járjon.

Képek: Apple 

Kapcsolódó cikkek: 



Galéria képek

Apple Store Chicago
Apple Store Chicago

Kommentek megjelenítése