Idén valószínűleg nem kapunk frissített MacBookokat

Almás Pletykák   |   2018.01.15 - 16:13   |   Írta: N Marcell   |   1449
15. jan Idén valószínűleg nem kapunk frissített MacBookokat

Az Apple minden bizonnyal a moduláris Mac Pro fejlesztésére helyezi a hangsúlyt.

Az Apple nem tervez nagyobb változtatással rendelkező MacBook vagy MacBook Pro laptopot piacra dobni a 2018-as év folyamán - írja a DigiTimes. A cégóriás megrendeléseinek egy részét a Quanta Computertől a tajvani székhelyű Foxconnhoz csoportosította át, a kockázat minimalizálása és a profit maximalizálása érdekében. 

“A forrásaink szerint a Foxconn teljes erőbedobással dolgozik minél több MacBook legyártásán. Mivel az Apple a 2016-os MacBook Pro óta nem bolygatta meg a számítógépek felépítését - és értesüléseink szerint nem is fogja - így teljes mértékben a már gyártás alatt álló modellekre fognak koncentrálni, hogy minél nagyobb darabszámban gördülhessenek le a gyártósorról.”

Nemsokára megkezdődik a 2018 második negyedévére számított MacBook rendelések legyártása; a gépek több alkatrészének gyártása Shenzenbe fog áthelyeződni.

 

 

Sem a Foxconn, sem a Quanta Computer nem volt hajlandó nyilatkozni a megrendelésekről. A változásoktól függetlenül a Quanta Computer marad az Apple legnagyobb MacBook beszállítója: a DigiTimes elemzése szerint az évente legyártott 15 millió MacBook 80%-a náluk készül el. Az elvesztett megrendeléseknek hála a Quanta más megrendelők után fog nézni. Hiába, nem elég az Apple, a HP, az Acer és az Asus legnagyobb beszállítójának lenni. 

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése