Phil Schiller: az iPad Pro szerintünk helyettesíthet egy Mac-et

Apple Hírek   |   2017.12.12 - 21:38   |   Írta: N Marcell   |   2689
12. dec Phil Schiller: az iPad Pro szerintünk helyettesíthet egy Mac-et

Vagy ha nem is helyettesíti, legalább kiegészíti.

Phil Schiller (az Apple marketinfőnöke) szerint az új iPad Prók nem elég, hogy tökéletesen kiegészítik a Mac számítógépeket, akár helyettesíteni is tudják azokat. A T3-nak adott interjújában kifejtette, hogy a felhasználás hatalmas mértékben függ az eszköz gazdájától, a szükséges potenciál viszont megvan a tabletekben. 

“Rá kellett jöjjünk, hogy mindkét szerepet be tudja tölteni; csak a felhasználón áll a dolog. Vannak, akik számára helyettesítheti a számítógépet. Persze tudjuk, hogy senki sem fogja ezért kidobni a gépét - az emberek ritkán csinálnak ilyet.”

Hozzátette, hogy a leggyakrabban utazás közben válik a felhasználók elsődleges eszközévé az iPad Pro. 

“Fantasztikusan tud teljesíteni az ilyen helyzetekben. Egyre többet halljuk a vásárlóinktól, hogy általában asztali gépet vagy laptopot használnak, de utazáskor egyből főszereplővé avanzsál az iPad. 

Akik teljesen erre a gépre hagyatkoznak, általában nem úgy gondolkodnak, hogy ez a számítógép az előző számítógépemmel vetekszik. Ez mindössze az a számítógép, amivel a legtöbb időt töltik el, semmi más.”

Azzal Schiller is tisztában van, hogy általánosságban nem ez a helyzet. Gyakori, hogy a felhasználók csak egy-egy dologra használják az iPadjüket, mivel egy tablet ilyen szituációkban jobb élményt nyújt, mint teszem azt egy laptop. Ezek lehetnek például az olvasás, esetleg a filmezés. 

“Nem akarjuk megmondani a vásárlóinknak, hogy mi az iPad szerepe. Nincs jó és rossz felhasználás; mindenki úgy implementálja az életébe, ahogyan azt ő akarja.”

Schiller többször is ‘számítógép’-ként hivatkozott az iPad-re, ami erős kontrasztban áll az Apple által kiadott reklámmal: 

 

A videó végén az anyuka megkérdezi a kislányától, hogy “mit csinálsz a számítógépeden?” - a válasz: “mi az a számítógép?”. Ezzel az Apple azt akarta elültetni a vásárlóiban, hogy az iPad Pro nem számítógép, hanem valami teljesen más. Bár a rövidfilmből és a szóhasználatból úgy tűnhet, hogy az Apple ezentúl nagyobb hangsúlyt akar fektetni az iPadre az iMac kárára, közel sem ez a helyzet. Schiller alátámasztotta, hogy a cég komolyan foglalkozik a Mac-felhasználók visszajelzéseivel. 

“Imádjuk, hogy elképesztő mennyiségű tartalom jön létre a Mac-eken.”

Az Apple olyannyira nem hanyagolja el a platformot, hogy már a héten megérkezik a bivalyerős iMac Pro széria. Sőt, a hírek szerint jövőre megkapjuk az újratervezett, moduláris Mac Prót is. 

Forrás: AppleRider/Mac Rumors

Kapcsolódó cikkek:

 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése