05. dec  Az Apple vezető dizájnerének nem tetszik az iPhone 7

Az Apple vezető dizájnerének nem tetszik az iPhone 7

Apple Hírek           2017.12.05 - 17:46           Írta: N Marcell           5926

Jony Ive szerint a legsikeresebb iPhone kialakítása “nincs összhangban önmagával”.

Jony Ive az Apple vezető dizájnereként rengeteg ikonikus termék elkészítésében játszott sorsdöntő szerepet - elég az iMac-re, vagy a nemrég megjelent iPhone X-re gondolni. Bár főleg a vásárló-orientált munkái ismertek, az Apple Park kivitelezéséből is kivette a részét - az épületről és Jony véleményéről itt találtok bővebb infókat. Egy friss interjújából megtudhatjuk a véleményét a korábbi iPhone modellekről és a zászlóshajó X-ről is. 

Már régóta tudjuk, hogy Ive egy “egyszerű üveglapként” képzelte el a tökéletes telefont. A kerettelen kialakítással közelebb kerültünk ehhez az elképzeléshez, mint valaha.

“Évek óra álmodozom az iPhone X-ről.”

Ez egészen hihető annak fényében, hogy a bitangerős, bionikus A11 chipet már három éve fejleszti az Apple, ráadásul a TouchID lecserélésének kérdése már egy évvel ezelőtt eldőlt. Valószínűleg a következő lépés Jony álma felé a felső bemetszés, a top notch eltűntetése lesz.

 

 

Miután elmondta a véleményét a vadonatúj telefonról, Ive a korábbi iPhone dizájnokról kezdett beszélni. Mikor kezébe vette a 7 Plus-t, megjegyezte:

“Számomra úgy tűnik, mintha egy befejezetlen alkatrész lenne egy házba gyömöszölve.”

Elég brutális értékelés egy mindössze egy éves eszközről (arról nem is beszélve, hogy ugyanezt a dizájnt használta fel az Apple az idei 8-8 Plus párosában is). Ettől függetlenül tényleg érzékelhető, mennyire szereti Ive az iPhone X kialakítását, mely után tényleg kiábrándító lehet visszatérni egy kevésbé modern vonalvezetésű iPhone-hoz. Korábban azt állította, hogy szeptemberben egy hatalmas fejezet zárult le az iPhone életében - a X-zel megkezdődött a valódi iPhone-ok kora. 

Forrás: AppleRider/BGR

Kapcsolódó cikkek: 
Hozzászólások

Több Apple hír
18. júl

4,3 milliárd eurós bírságot kapott a Google az Android miatt

Apple Hírek

Rekord mértékű bírságot szabott ki az Európai Bizottság a Google-re.

Bővebben

18. júl

Durván alulteljesít az idei MacBook Pro - rossz döntés a vásárlás?

Tech Hírek

Eddig csak a fagyasztóban erősebb az idei csúcskategóriás MacBook Pro.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben