Új Apple szabadalmak mutatják meg nekünk a jövő iPhone-jainak elképesztő, hajlítható dizájnját

Almás Pletykák   |   2020.02.15 - 13:34   |   Írta: N Marcell   |   9835

A cég ismét be akarja bizonyítani: ők nem az elsők, hanem a legjobbak.

Az idei, 2020-as iPhone-ok a pletykák szerint nagy technológiai újításokat fognak bevezetni, de a dizájnjuk valószínűleg eléggé hasonló marad ahhoz, amit megszokhattunk az elmúlt pár évben. Hogy miért? Nos, úgy néz ki, hogy a cég tartogatja az erőforrásait, hogy jövőre a megszokotttól radikálisan eltérő telefont mutathasson be. 

 

 

Az AppleInsider által felfedezett Apple szabadalomból láthatjuk, mivel is tervezik a Cupertinóiak teljesen felkavarni a piac állóvizét. A manapság látott hajlítható telefonokkal ellentétben az Apple dizájnja gyűrődésmentes tudna maradni a hajtásvonalon is, sőt, akár üveget is használhatnának műanyag helyett. A titok a zsanér kialakításában rejlik: amikor összecsukjuk a telefont, a kijelző először egy kicsit kifelé hajlik - ez lehetővé teszi, hogy a panel nyomtalanul sima maradjon, ráadásul a műanyagnál kevésbé rugalmas üveg használatát is megengedi. Sőt, mivel kisebb nyomás helyeződne a kijelzőre, így az Apple terve megdönthetné azt a manapság már teljesen megszokott tényt, hogy a hajlítható kijelzőjű telefonok érzékenyek, és könnyen elromlanak.

 

 

Az azonban még izgalmasabb, amire a szabadalom rávilágít: az Apple is teljes gőzzel készül egy olyan hajlítható telefon piacra dobására, ami lekörözi a konkurenciát. Az elmúlt évben rengeteg hasonló technológiát védettek le: hajlékony kereteket és vezérlő áramköröket, sőt, fejlett módszereket üveg kijelzők meghajtására. Bár néhány telefongyártó már piacra is dobta a kreálmányát, ezek szabadalmak megmutatják a rajongóknak és a befektetőknek is, hogy az Apple sem akar kimaradni a buliból. 

 

 

És hogy mikor fog megjelenni a hajlítható iPhone? Az sajnos szinte teljesen biztos, hogy nem idén, de 2021-ben már a hajlítható Androidos telefonok harmadik generációjánál fogunk járni, az Apple pedig valószínűleg nem akar majd annál tovább várni, attól függetlenül, hogy mindig is híresek voltak késéseikről az új technológiák terén. Ráadásul úgy tűnik, hogy okosan gondolkoznak, amikor az iPhone 12 belső fejlesztéseire koncentrálnak idén: az iPhone 11 fantasztikus eladásai azt a visszajelzést adják, hogy a felhasználók még mindig elégedettek az iPhone dizájnjával. Nincs is más dolguk, mint felrázni a mobilt pár új kijelzővel és nagyobb frissítési rátákval, egy kis kamerafrissítéssel, 5G kapcsolattal és az új A14-es chippel, amitől az új iPhone állítólag olyan gyors lesz, mint egy MacBook Pro. A hatalmas átdizájnolások ráérnek jövőre.
iPhone Árak és Vásárlás a HasznaltAlmán

Forrás: Forbes

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése