Belépett a Fido Alliance-be az Apple

Apple Hírek   |   2020.02.14 - 11:03   |   Írta: Kosztalma   |   978
14. feb Belépett a Fido Alliance-be az Apple

A Fido Alliance (Fast IDentity Online - gyors online azonosítás) szövetség tagja lett az Apple múlt héten.

A szövetség azt szeretné, hogy a jelszavaknál biztonságosabb és kényelmesebb azonosítást használhassunk, ami abszolút egy olyan cél, ami az Apple-nek is tetszik.

A francia MacG portál egy képet is közölt egy Fido konferenciáról, ahol látható, hogy az Apple belépett a szövetségbe:

A konferenciát Twitteren is közvetítették, de az Apple-t is említő csiripelések azóta már törlésre kerültek. Ez persze csak annyit jelent, hogy az Apple nem szeretné nagy dobra verni, hogy szövetségi tagok lettek, maga a belépés ténye egészen biztosnak tűnik, mert felkerült a cupertino-i cég a Fido Alliance honlapjára.

De hogy is történne a jelszavak leváltása?

Ha használsz kétlépcsős bejelentkezést az Apple ID-dhoz, akkor valószínűleg már találkoztál azzal, hogy amikor egy új eszközön próbálsz bejelentkezni, akkor a már meglévő eszközeiden megjelenik egy kód, amit be kell pötyögnöd.

Ez egy extra lépés a jelszó beírásán felül, de a Fido Alliance szeretne kidolgozni egy olyan megoldást, ahol ez lenne az egyetlen szükséges lépés.

Elég lenne rányomnod bármelyik más, már azonosított eszközödön, hogy mehet a bejelentkezés és máris meglennél. Ez elsőre lehet, hogy kevésbé tűnik biztonságosnak, de megfelelő implementációval nem vesztenénk semmit.

A szövetség egy tagja, a Nok Nok Labs már ki is dolgozott egyfajta megoldást, melyhez Apple Watch SDK-t (Software Development Kit - szoftverfejlesztési készlet) is készítettek.

Ha sikerül minden nehézséget kibogozniuk, akkor az androidos telefonokkal, táblagépekkel, Chromebookokkal vagy akár Windows-t futtató PC-kkel is működik majd.

Te el tudnád képzelni, hogy jelszavak nélkül éljünk?

Forrás: szifon.com


Kommentek megjelenítése