Még szerencse, hogy az iPhone drága...

Tech Hírek   |   2020.02.25 - 07:46   |   Írta: H.A   |   3584
25. feb Még szerencse, hogy az iPhone drága...

Tegnap bemutatták a 850.000Ft-os Huawei Mate Xs második generációs hajlítható telefont.

A mai nap folyamán, azaz február 24-én mutatták be egy elő adás keretein belül a Huawei új hajlítható mobilját, amit minden bizonnyal az elmaradt MWC-re terveztek. A trónörökös dizájn tekintetében nem változott elődjétől, a zsanérrendszeren viszont változtattak, ahogyan a motorháztető alatt is, ugyanis már a Kirin 990 5G duruzsol a Huawei Mate Xs-ben.

 

A Samsung Galaxy Fold-dal és a Galaxy Z Flip-pel ellentétben, a Mate Xs kijelzője összehajtás után kívül marad, amivel sokat nyerünk. Ez viszont azt is jelenti, hogy a négy rétegű műanyag OLED kijelző fogja majd felfogni az összes karcot és behatást ami a telefont éri, viszont így nincs szükség egy másik kijelzőre, ami a külső oldalra kerülne becsukott állapotban. A kínai cég állítása szerint, mind a kijelzőn mind a zsanérrendszeren nagy változtatásokat eszközöltek, így a mobil még strapabíróbb lett. Ez érződik is rajta amikor kézbe vesszük, bár az egyik tesztelő recsegő hangot hallott amikor kinyitotta az eszközt. Reméljük ez csak a bemutató darab hibája volt.

 

A legemlítésreméltóbb specifikációs változás a cég új Kirin 990 5G lapkája, amivel látványosabban gyorsabb lett a készülék, az 5G kihasználásáról már nem is beszélve. A hátsó négyes kamerakiosztásunk maradt a régi, a 40MP-es fő szenzorral és a 3x-os telefotóval, hasonlóan mint a tavalyi P30 Pro-nál. A telefon hajlíthatósága miatt pedig ez a szenzorarzenál használható szelfizésre is, hiszen a kijelző hátrahajtott részén láthatjuk magunkat. Emellett a fő gombba rejtett ujjlenyomatolvasó is egy jó helyspóroló megoldás.

 

Összehajtott állapotban 6,6 col áll rendelkezésünkre, amikoris 11mm vastag a mobil. Ez meglehetősen vaskos és nehéznek hat kézbe fogva. Ha pedig kinyitjuk az eszközt, akkor egy 8 colostabletet kapunk, aminek a legvékonyabb pontja csupán 5,4mm. A mobil két felében találunk egy-egy akkumulátort, amik összesen 4 500 mAh-át alkotnak, ezt pedig 30 perc alatt feltölthetjük 55%-ra a mellékelt 55W-os töltővel. Emellett 8GB RAM-unk is van, 512GB belső tárhellyel. Szoftveres téren sokat változtattak az EMUI 10.0-án, ami Android 10-es alapokon nyugszik. Itt egy alkalmazást két külön ablakban is megnyithatunk, vagy három különböző alkalmazást három különböző ablakban.

 

A mostani mobil már sokkal kidolgozottabbnak hat az elődjénél, azonban még nyomába sem ér a Galaxy Z Flip-nek. Ez pedig még nehezebbé teszi a szemtelenül merész árcimke elfogadását, arról nem is beszélve, hogy a telefonon nem használhatunk majd Google alkalmazásokat, ami a nem Kínában élők számára igencsak nagy probléma. lehet

 

Amíg a Mate X-et csak Kínában lehetett beszerezni, addig a Mate Xs Európában is kapható lesz majd. Az ára egészen pontosan 2 499 euró lesz, így kíváncsiak leszünk arra hogy hányan fordulnak majd utána, amikor a Samsung közel fele áron kínál szintén hajlítható mobilt.

forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése