iPad-szerű, átdizájnolt appválasztóval érkezik majd az iOS 14

Almás Pletykák   |   2020.02.25 - 18:33   |   Írta: N Marcell   |   3492
25. feb iPad-szerű, átdizájnolt appválasztóval érkezik majd az iOS 14

Elég valószínű, hogy az idén ősszel érkező verzió átszabja a rendszer egyik alapvető elemét – most megnézhetitek, milyenre.

Benjamin Geskin, az Apple szivárogtató-szcéna egyik prominens (és általában megbízható) személyisége Twitteren osztotta meg legújabb felfedezését, pontosabban az iOS 14 megújult, iPad-szerű App Switcherét (az App Switcher az az oldal, ahol a legutóbb használt alkalmazásaink között tudunk válogatni, jelenleg ’kártyás’ kivitelben). Ben videójában láthatjuk, valószínűleg hogyan fog kinézni a megújított panel, a két sorban elrendezett, gyorsabban áttekinthető alkalmazásokkal.

A videókon futó szoftver Ben szerint egy cégen belüli, mérnököknek szánt verziója az iOS 14-nek, amiben a kinézeten felül az App Switcher funkcionalitása is változni fog. Egy app lefelé húzásakor például a kijelző sötétebb lesz, és egy lakat ikon jelenik meg az alkalmazás kártyája felett, ami a következő fel- vagy lehúzásig ott is marad.

 

 

„Egyelőre nem tudom biztosra, hogy mit csinál a lakat, de ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy rögzíti az alkalmazást az App Switcher elején.”

- találgatott Geskin.

 

Az új dizájn használata kényelmesebbnek és praktikusabbnak ígérkezik, mint a jelenlegi megoldás, hiszen felhasználóként könnyebb lesz kiválasztani és előtérbe hozni azt az alkalmazást, amibe vissza szeretnénk ugrani. Ben többször is állította, hogy nem csak egy jailbreakelt és úgy átszabott telefonról van szó.

 

 

„A videó nem trükkfelvétel, és nem is egy jailbreakelt és átszerkesztett telefon látható. Az iPadekre hajazó multitasking appválasztót egy beállítással lehet aktiválni az iOS 14 korai, fejlesztés alatt álló verziójában. Itt van az ’App Switcher’ beállítás. A telefon tényleg nincs jailbreakelve.”

 

 

Hogyha tényleg valódi az App Switcher beállításairól megosztott képernyőfotó, akkor az iOS 14 több változatát is fel fogja kínálni a funkciónak, melyek közül mi választhatjuk ki, melyik a legszimpatikusabb.

  • Automatic: az iOS magától dönti el, melyik App Switcher kivitel a legmegfelelőbb számodra, az eszközöd kijelzőjének mérete alapján
  • Deck Switcher: a manapság is használt verzió, az egymás mellett/mögött elhelyezkedő kártyákkal
  • Grid Switcher: az új, iPad-szerű kiosztás
  • Minimum Viable Switcher: valószínűleg egy olyan beállítás, ahol az iOS a lehető legkevesebb erőforrást és kijelzőt igénylő App Switchert jeleníti meg (még azt is el tudom képzelni, hogy az animációkat is kilövi)

Bár a videó eléggé valódinak tűnik, és Ben Geskin általában megbízható dolgokat posztol, azt most is meg kell jegyezzem, hogy ne vegyétek biztosra az új App Switcher megjelenését. Még olyan helyzet is kialakulhat, hogy Ben igazat mondott, csak az Apple veti majd el az ötletet a fejlesztés során – ne feledjétek, hogy még március sincs, az új iOS pedig csak ősszel, szeptemberben fog megjelenni.

Azt Geskin is tudja, hogy egy jailbreak után viszonylag könnyen elő lehet állítani ugyanezt a kinézetet: némi mókolással kényszeríteni lehet az iOS-t, hogy a nagyobb kijelzőjű iPad-re írt App Switchert töltse be a sajátja helyett. Ettől függetlenül azt állítja, hogy a videó valódi, illetve mellékelte egy képet arról, hogy milyen infókat mutat meg egy Mac egy iOS 14-et futtató eszköz keretrendszeréről.

 

 

Az Apple valószínűleg idén is a WWDC nevű eseményén fogja bemutatni az új iOS-t, amit mindig júniusban tartanak. A teljes rendszer publikus megjelenése pedig, ahogy írtam, szeptember elején várható.

Forrás: iDownloadBlog

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése