Szinte biztos, hogy kamu a TikTokon feltűnt iPhone 9-es telefon

Almás Pletykák   |   2020.02.19 - 21:45   |   Írta: N Marcell   |   2874
19. feb Szinte biztos, hogy kamu a TikTokon feltűnt iPhone 9-es telefon

Hatalmas érdeklődés övezte a videót, de ha közelebbről megvizsgáljuk, kiütköznek a problémák.

Stefan Constantine letöltötte és Twitteren megosztotta a videót, ami TikTokon ment hatalmasat az elmúlt napokban – nem is csoda, hiszen a készítője azt állítja, az új iPhone 9 / SE 2 látható rajta, teljes valójában. Azonban ha közelebbről megnézzük az apró részleteket, kibukik, hogy szinte biztosan nem egy valódi Apple telefont forgat az illető, csak valamilyen hamisítványt. Célját elérte: rengeteg kattintást és hatalmas hírverést generált a klip az Apple közösségekben, de itt az ideje, hogy vége legyen: lássuk, miért nem valódi a képen látható iPhone 9.

 

 

Az első dolog, amit észrevehetünk, hogy a videón lévő iOS nem egyezik meg teljesen a valódival, valószínűleg csak egy átalakított Android rendszert futtat a készülék. Ráadásul a hátulján észrevehető a régi ’iPhone’ felirat, amit az Apple már lehagyott a legfrissebb készülékeiről.

A videón látható telefon dizájnja ezen felül jobban hasonlít az iPhone 11 vonalaira, illetve azokra a renderekre, amit az iPhone 12-ről készítettek a szakértők. Az SE 2 – mostantól így fogom hívni – kialakítását az elemzők szerint inkább egy iPhone 4 és iPhone 8 hibridként kell elképzelnünk, például szögletesebb sarkokkal. Az sem biztos még, hogy visszatér a Home gomb, hiszen Ming Chi Kuo, a legmegbízhatóbb Apple elemző is csak találgatni tud, és azt is felvetette, hogy a TouchID egyáltalán nem fog visszatérni, vagy ha vissza is tér, a bekapcsológombba is költözhet. Más források egy 4,7 hüvelykes kijelzőre, jelenlegi generációs kamerákra és az A13 Bionic processzorra számítanak.

Az iPhone SE 2 a pletykák szerint márciusban fog megjelenni, és bolti ára 399 dollár (124 000 forint) lesz, amihez még hozzáadódnak az országoktól függő adók. Sajnos azonban simán lehet, hogy a cég nem fogja tudni következő hónapban bemutatni a terméket: a koronavírus terjedése miatt simán elképzelhető, hogy az Apple eltolja az eseményt, vagy egyáltán nem tartja meg. A vírus ráadásul a cég gyártási kapacitását is igencsak visszább vette, ami további csúszásokat jelenthet a telefon piacra dobásával kapcsolatban.

Nem bírjátok kivárni az új iPhone-t, már most vennétek újat? iPhone árak és vásárlás

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése