A koronavírus miatt bezártak Kínában az Apple boltok és irodák

Apple Hírek   |   2020.02.03 - 16:04   |   Írta: Kosztalma   |   900
03. feb A koronavírus miatt bezártak Kínában az Apple boltok és irodák

Már Ming-Chi Kuo jóslatai is arról beszéltek, hogy az Apple-t érintheti negatívan a koronavírus és most egy újabb okot is kapunk az aggódásra.

Úgy néz ki, hogy az Apple komolyan veszi a dolgot és bezárta kínai irodáit és 42 boltját, február 9-ig.

Nincs egyedül a bezárással kedvenc almás cégünk, a Google, az Amazon és a Microsoft is bezárta kínai irodáit, a Starbucks és a McDonald’s pedig egyes üzleteinél húzta le a rolót a vírustól való félelemben.

A bezárt boltok miatt az Apple online áruházuk felé tereli a vásárlókat, ha esetleg pont ebben az időszakban terveznének vásárolni valamit tőlük.

Ha a koronavírust nem sikerül megfékezni, az nagyon negatívan érintheti az Apple-t, mert az előző pénzügyi évben 44 milliárd dolláros forgalmat generált Kína a cégnek.

A sanghaji tőzsdefelügyelet vasárnap jelentette be, hogy a január 23-tól tartott szünetük, melynek a holdújév után 31-én kellett volna újraindulnia, végül csak hétfőn fogja megkezdeni a kereskedést. Egyesek szerint emiatt hétfőn jelentős mínusszal fog kezdeni a tőzsde.

A felfordulás miatt a tőzsdefelügyelet engedélyezte a cégek számára, hogy később hozzák nyilvánosságra a tavalyi évről szóló eredményeiket, de legkésőbb április végéig így is el kell készülniük vele.

Kapcsolódó cikkek:

Forrás: szifon.com


Kommentek megjelenítése