Az Apple Korszerű Gyártási Alapja segítségével készült el több millió COVID-19 teszt

Apple Hírek   |   2021.03.07 - 21:00   |   Írta: N Marcell   |   571
07. márc Az Apple Korszerű Gyártási Alapja segítségével készült el több millió COVID-19 teszt

A COPAN Diagnostics az Apple Korszerű Gyártási Alapjától kapott 10 millió dollár segítségével szállíthatott le 15 millió COVID-19 tesztkészletet, az USA egész területére.

Az Apple, a COPAN és több másik cég munkacsoportjai innovatív gyártási folyamatokat és új gépeket fejlesztettek ki a COPAN dél-kaliforniai létesítményében, aminek köszönhetően a legyártott tesztek száma kis híján 4000%-kal nőtt tavaly április óta. 

Büszkék vagyunk rá, hogy a Gyártási Alapunk a COPAN-hoz hasonló cégeket támogat, akiknek létfontosságú szerepe van a COVID-19 elleni küzdelemben, illetve az egészségügyi dolgozók és közösségek segítésében - mondta Jeff Williams, az Apple műveleti igazgatója. “Az együttműködés lehetővé tette több millió mintavevő készlet legyártását és kórházakba szállítását az ország egész területén - úgy véljük, hogy az amerikai innováció és gyártási technológia ilyesfajta kombinációja lesz az, ami lehetővé teszi a válság leküzdését és egy biztonságosabb világ felépítését. Május óta a COPAN országszerte mintagyűjtő készleteket szállított le az orvosi létesítményeknek, többek között Kaliforniában, Wisconsinban és Texasban. 

 

 

Dr. Aleta Bonner egy sürgősségi gyermekorvos a texasi Temple-ben, és több mint két évtizede tanulmányozza a légzőszervi vírusok hatásait. Amikor a pandémia kezdetekor az esetszámok drasztikus növekedésnek indultak a környezetében, Dr. Bonner szüneteltette a gyermekgyógyászati munkáját, hogy COVID-19 mintákat gyűjthessen, és kutatást indíthasson a vírus felfedezésének leghatékonyabb módjai iránt. A kórház, ahol dolgozik, szintén részesült a COPAN által gyártott tesztkészletekből. 

Egyértelműen a COPAN által gyártott készleteket preferáljuk, mivel kitűnően jól gyűjthető velük a minta - nyilatkozta - Azt pedig fantasztikus érzés hallani, hogy felpörgették a gyártást a hozzám hasonló egészségügyi dolgozók megsegítésére. Ebben a harcban mindannyian közösen veszünk részt, hiszen mi is csak olyan jól tudjuk végezni a munkánkat, amilyen jó a munkánkat lehetővé tevő támogató infrastruktúra. 

Hogy kiszolgálhassák a teszteléshez szükséges erőforrások iránti keresletet, a COPAN jelentősen felpörgette a gyártást ás szállítást, egy külön erre a célra összeállított munkacsoport segítségével. Ez a 250 friss alkalmazottból álló alakulat az Apple mérnökeivel, terméktervezőkkel és üzemeltetési szakemberekkel dolgozik együtt. A csoportok együttműködésének eredményeként nyílt meg egy vadonatúj létesítmény, és állt fel egy csúcstechnológiás egészségügyi ellátólánc, mindössze hetek leforgása alatt. 

 

Gabriela Jimenez egyike a 250 új alkalmazottnak a COPAN diagnosztikai csapatában, akik Dél-Kaliforniában teszik lehetővé több millió COVID-19 teszt gyártását és szállítását.

 

Gabriela Jimenez is egyike a COPAN új alkalmazottainak. Gyártási felügyelőként dolgozik a kaliforniai Carlsbadban található létesítményükben, és 50 ember koordinálásával teszi biztossá az események zökkenőmentes lefolyását. A COPAN előtt egy pizzázó menedzsereként dolgozott hét éven keresztül, viszont ő és 100 másik dolgozó is elveszítette az állását, amikor az étteremnek be kellett zárnia a vírus kezdetekor. 

“Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, hiszen rengetegen veszítették el a munkájukat, és kerültek borzalmas helyzetbe. Nagyon sokat jelent számomra, hogy a korábbitól ennyire eltérő iparágban dolgozhatok, egy olyan cég kötelékében, ami aktívan tesz a közjóért. A COPAN munkája tényleg hatással van az életünkre.”

A csapatok mindegyike hatalmas elhivatottsággal, kreativitással és gyorsasággal vetette bele magát a munkába, így gyorsan ki tudtuk szállítani a megrendelőinknek a szükséges felszerelést az egész országban - nyilatkozta Normal Shaples, a COPAN ügyvezető igazgatója - Mindenkit az motivált, hogy segítsen az embereken most, hogy lehetőségünk nyílt segíteni rajtuk. Az Apple pedig remek partner volt a megvalósításban, illetve hálásak vagyunk azoknak az amerikai gyártópartnereinknek, akik rekordidő alatt megtervezték, legyártották és kiküldték a szükséges felszerelést. 

 

 

Az Apple Korszerű Gyártási Alapja azért jött létre, hogy támogassa az innovatív gyártási technológiák kifejlesztését és magasan képzett szakemberek oktatását, hiszen ezek jelentik majd a technológia által támogatott gyártás legújabb korszakának alappilléreit. Az Apple 1,3 milliárd dollárt fektetett az amerikai innovációba és fejlesztésekbe, valamint több mint 450 000 állás létrejöttét tette lehetővé.

 

Forrás: StillApple

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése