Palmer・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2021.03.08 - 08:58   |   Írta: Ca$h   |   913
08. márc Palmer・AppleTV+

Egy volt elítélt beilleszkedése a való világba.

Palmer (Justin Timberlake) nemrég szabadult a börtönből, letöltötte a megérdemelt büntetését, sőt igazából jó magaviseletért hamarabb kiengedték. Kicsit szomorkásan, megkeseredve, de a körülményekhez képest egész pozitívan hozzáállva az élethez hazatért szeretett nagymamájához, aki anyja helyet anyja volt, akinek mindent köszönhet. Vivian (June Squibb) már nagyon öreg, de még mindig tele van élettel, szeretettel, megbecsült tagja a helyi keresztény közösségnek, istenfélő ember ő, aki ott segít ahol csak tud. A szomszédba beköltözött, pontosabban mondva odagurult lakókocsival egy fiatal anyuka kisgyermekével és erőszakos férjével, a pár állandóan veszekszik, üvöltözik egymással nem ritkán tettlegességre is sor kerül illetve van, hogy közösen isznak és drogoznak, néha van hogy hetekre eltűnnek és egyedül hagyják a gyereket. Vivian jószívének köszönhetően a kisfiú soha nincsen egyedül, gondját viseli, főz rá, beszélget vele és törődik a gondjaival. Sam (Ryder Allen) furcsa kisfiú, nem olyan mint a többi, mert szeret lányos dolgokat csinálni, táncolni, teadélutánra járni, csajos meséket néz és néha még lánynak is öltözik. Palmer vérbeli férfiként ezt eleinte nem nézi valami jó szemmel, de Sam varázslatos személyisége hamarosan megolvasztja a jégszívet és olyan kapukat nyit meg a fiatal börtönviselt férfi előtt, amire még csak nem is számított.

Fisher Stevenst sokan ismerik már a filmekből, Oscar díjas színész egyébként, aki régóta próbálgatja már magát rendezőként is, eleinte csak videoklipeket, kisebb sorozatokat, dokumentumfilmeket készített de ezúttal az Apple megadta neki a lehetőséget hogy elkészítse az első saját filmjét is. Természetesen be kellett állni a sorba, olyan témát kellett találni ami manapság divatos, ami a csapból is folyik, amit le akarnak tolni a torkunkon. Szerencsére ezúttal mindezt finoman teszi, Sam karaktere nem olyan elviselhetetlenül más ami miatt komolyabban fogni kéne a fejünket, tény viszont hogy vannak olyan dolgai amit a legtöbb apa csak nagyon nehezen lenne képes elviselni. De pontosan ez a célja ennek a tömeges kondicionálásnak, hogy a jövő szüleinek ez már ne jelentsen gondot, tény viszont hogy a gyerekek nem változnak, nekik a más mindig is más lesz, vicces, ciki és célkeresztet tesz az ilyen gyerekek homlokára. Őket nem lehet manipulálni, ők ösztönösen érzik mi a normális a megszokott és mi nem. Hozzátenném, hogy engem nem zavar a másság, viszont ami a médiából évek óta fröcsög az már nekem is sok sajnos, egyre nehezebben veszi be a gyomrom.

Talán éppen ennek volt köszönhető, hogy az alapvetően jól induló film számomra azonnal visszaváltott kettő sebességet mikor rájöttem arra, hogy ez nem arról fog szólni amire számítottam, hanem valami egészen másról. Tény viszont hogy megható Palmer kapcsolata a kisfiúval, talán kicsikét túl gyorsan is alakult ki köztük ez a mély kötődés, de valahogy bele kellett férni a közel két órás műsoridőbe, a manapság oly divatos sorozatos és minisorozatos formátum talán szerencsésebb lett volna ehhez a kapcsolathoz, több részen keresztül viszont félő hogy nem tudták volna érdekes tartalommal megtölteni a produktumot. Szóval ördögi kör ez, de szerencsére a színészek rendkívül tehetségesek voltak és átjött aminek át kellett jönnie.

Külön kiemelném a Ted Lassoból megismert és megszeretett Juno Temple-t akinek ezúttal sikerült az előző szerep tökéletes ellentétét eljátszania. Az első pár jelenetben még szexi és akár vonzónak is nevezhető, de később kiderül hogy végtelenül primitív, közönséges, full drogos nőszemély aki mindennel törődik csak a saját gyerekével nem. Persze látni rajta a hatalmas szenvedést és kínlódást, hogy nem feltétlenül szeretne ilyen életet élni, de túlságosan függő már ahhoz, hogy megváltozzon vagy hogy lejöjjön a cuccról. Színészi alakítása viszont nagyon hatásos, átütő, tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Justinról már megszoktuk hogy multitalentum, a zene világában már eleget bizonyított ahhoz hogy olyan nevek magasságába emelkedhessen mint Michael Jackson, vagy éppen George Michael, nálam legalábbis mindenképpen. Kevesen tudják róla hogy legfőképpen zeneszerző, tehát számos olyan sláger és divaténekes háta mögött van a muzsikája amikről még csak nem is sejtük hogy ő írta. Megosztó személyiség ez nem kérdés, lehet szeretni vagy utálni, de a tehetségét nem elismerni nagy botorság, legalábbis szerintem.

Az Ellen Showból esetlegesen ismert Samet Alakító Ryder Allen imádnivaló, eleinte komoly gondot fog okozni, hogy eldöntsük ő akkor most fiú vagy lány, de az ilyen dolgokkal nem érdemes manapság foglalkozni, lényeg az hogy nagyon okos, érzékeny és ő fog némi humort vinni majd ebbe a nem éppen könnyed esti szórakozásba. Természetesen lesznek paraszt suttyó kisvárosi tahók, akikkel Palmer gyerekkora emlékére megpróbálni újra felvenni a kapcsolatot, kocsmázni, csajozni meg ilyenek, de ahogyan az lenni szokott a suttyó gének mindig erősebbek, majd kiderül hogy az ok ami miatt börtönbe került lehet nem is az ő hibája? Persze nem létezhet dráma romantikus vonal nélkül, mivel a főszereplő és Juno közti „kapcsolatot” sok mindennek lehet nevezni csak éppen romantikusnak nem, ezért persze lesz egy nagyon cuki és szingli – természetesen – ultracuki tanárnéni, aki csak beleesik abba a hibába amibe már pár millió nő beleesett előtte, a Timberlake háló őt is elkapja és bimbódzani kezd majd ott is valami. Nem nevezném a Palmert olyan igazán jó filmnek, de mindenképpen hozza azt a minimális szintet amit elvárhatunk egy péntek esti Apple tévés szórakozástól. Kap most tőlem egy stabil közepest, ami pont elég ahhoz hogy megnézzétek, de olyan nagyon sokra azért ne számítsatok. Fisher Stevensre most már viszont felfigyeltem és izgatottan várom a következő szárnycsapkodását, remélhetőleg akkor már kissé konvencionálisabb témát választva.

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 7.3 | Rotten Tomatoes: 74% | Metacritic: -
Palmer

Rendezte: Fisher Stevens
Írta: Cheryl Guerriero
Zene: Tamar-kali
Szereplők: Justin Timberlake, Ryder Allen, Alisha Wainwright, Juno Temple, June Squibb, Lance E. Nichols

Játékidő: 1óra 50perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Fate: The Winx Saga sorozatkritika

>>> The Alienist sorozatkritika

>>> Star Trek: Discovery sorozatkritika




Kommentek megjelenítése