Egy évig tartott az Apple boltok teljes újranyitása

Tech Hírek   |   2021.03.03 - 08:58   |   Írta: L Ferenc   |   638
03. márc Egy évig tartott az Apple boltok teljes újranyitása

A koronavírus-járvány a vártnál komolyabb problémákat okozott.

Az Apple tavaly március közepén jelentette be, hogy a COVID-19 nemzetközi terjedése miatt bezárja a Kínán kívüli összes kereskedését. Az amerikai nagyvállalat akkor még optimistán állt hozzá a dolgokhoz, és abban bízott, hogy néhány hétnyi bezártságot követően akár már március végén újra meg tudja nyitni a boltjait. Most már tudjuk, hogy a baj sokkal nagyobb volt annál, mint amire az Apple, vagy mint amire a legtöbben számítottunk.

A koronavírussal már több mint egy éve együtt kell élnünk, és bár már több COVID-19 vakcina is feltűnt a színen, az oltási folyamat lassúsága miatt várhatóan még hosszú hónapokig velünk maradnak a különböző korlátozások. 

Az Apple mostanra jutott el oda, hogy ki tudta nyitni az összes amerikai kereskedését, vagyis két hét helyett majdnem egy évig tartott, mire nagyjából újra egyenesbe kezdett jönni a hagyományos értékesítés. Lényeg a lényeg, jelenleg az Apple mind a 270 amerikai boltja nyitva van és üzemel, még ha nem is teljes kapacitással. Egyes helyszíneken lehetőség van a helyi vásárlásra, mások viszont még csak termékátvevő helyként üzemelnek, de legalább már mind nyitva vannak. 

Az Apple továbbra is felhívja a figyelmet a boltban történő vásárlás veszélyeire, és mindenkit arra figyelmeztet, hogy a kereskedésekben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata. Ezenkívül a boltokban egyszerre jelen lévő személyek számát is korlátozhatják. 

Az Egyesült Államokban utoljára Houstonban, Dallasban és San Antonióban nyitottak meg az Apple Store-ok. A világ egyéb országai közül Mexikóban is mostanság nyitnak ki újból a kereskedések, Franciaországban és Brazíliában egyes boltok ideiglenesen zárva vannak, az Egyesült Királyságban pedig lényegében az összes Store zárva van. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése