Face ID tippek, ha arcmaszkban nem ismerne fel az iPhone-od

Tippek és trükkök   |   2020.04.11 - 16:46   |   Írta: H.A   |   2850

Nem ismer fel a Face ID a szájmaszkban? Állíts be alternatív Face ID-t!

2017-ben az iPhone X megjelenésekor a Face ID óriási újításnak tűnt, és senki se gondolta volna, hogy 2,5 évvel később a világ egy részének kényelmetlen lesz a használata.

Pedig a koronavírus miatt sokan kényszerülnek maszkot hordani, ami meggátolja, hogy felismerjen a Face ID. De ne aggódj, lehetséges, hogy van megoldás!

Az Apple-nél ennyivel elrendezték a dolgot:

„A Face ID működését úgy terveztük, hogy a szemek, orr és száj láthatóak.” – mondta az Apple szóvivője egy nyilatkozatban. „A felhasználók továbbra is fel tudják oldani eszközeiket maszk viselése közben, ha beírják a jelkódjukat.”

Szerencsére a Tencent Xuanwu Lab kutatói kitaláltak egy módszert, amivel el lehet érni, hogy maszkban is felismerjen a Face ID. A trükk az, hogy a Face ID betanításakor csak a maszk felét tesszük fel:

Két módon is megteheted a beállítást.

Ha még nem vettél fel alternatív kinézetet, akkor megteheted, hogy alternatív külsőnek a félig maszkos arcod állítod be. Ekkor igazából csak arra kell figyelned, hogy ha arra panaszkodik a Face ID, hogy takarásban van az arcod, akkor egy kicsit többet mutass az orrodból. A Xuanwu Lab azt javasolja, hogy csak az orrod hegyét takard el.

Ha az alternatív külső nem volt elég, akkor vissza is állíthatod a Face ID-t a „Face ID alaphelyzetbe állítása” gombbal, majd betaníthatod a Face ID-t úgy, hogy csak az egyik oldalát takarod el az arcodnak, majd az alternatív külsőnek pedig a másik oldalt.

A 9to5Mac-nél azt írják, hogy ezzel a megoldással se lesz 100% a siker, de néha fel fog tudni oldani a Face ID.

Azt még nem tudni, hogy arcvédő esetén milyen trükkökre van szükség, de valószínűleg hamarosan arra is kitalálnak valamit.

Én személy szerint már hozzászoktam jelkódom beírásához és nem veszíteném el a pontos és gyors Face ID-t, ami annak köszönhető, hogy már 2,5 éve tanulja az arcomat az iPhone-omban lévő A11 chip biometrikus azonosításért felelős része.

Te meg fogod tanítani az iPhone-od vagy iPaded, hogy maszkban is felismerjen?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése