iPajzs: nem várt, de nagyon fontos újdonság az Apple-től

Apple Hírek   |   2020.04.06 - 09:41   |   Írta: L Ferenc   |   2734
06. ápr iPajzs: nem várt, de nagyon fontos újdonság az Apple-től

Az amerikai gyártó aktívan ki kívánja venni a részét a koronavírus elleni harcban.

Az Apple már február elején megtett különböző lépéseket a koronavírus terjedésének lassításáért. Az amerikai vállalat első körben a kínai irodáit és boltjait zárta be, ezt követően pedig március folyamán több esetben arról számolt be, hogy egyes országokban csökkentett nyitvatartási időt vezet be, illetve, hogy számos boltját kényszerűen bezárja. 

Az Apple március végéig mintegy 15 millió dollárt adományozott egészségügyi célokra, illetve további adományokat ígért a rászoruló olasz intézményeknek, és több millió N95-ös maszkot szállított le amerikai kórházakba.

A cég első embere, Tim Cook most vasárnap arról számolt be a Twitteren, hogy az Apple-nek jelenleg már több mint 20 millió maszk áll a rendelkezésére, és a vállalat gondoskodik arról, hogy ezek világszerte olyan helyekre jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. 

Az Apple ezenkívül egy vadonatúj, alig két perc alatt összeszerelhető műanyag arcpajzs terveivel is elkészült, sőt, az újdonság első példányait már le is szállították néhány, a Szilícium-völgyben található kórháznak.

Amennyiben minden jól megy, az amerikai és kínai alapanyagból készülő pajzsból hetente egymillió darab fog készülni. A BBC által iShieldként, vagyis magyarra lefordítva iPajzsként emlegetett újdonságot első körben az amerikai kórházak számára kívánják leszállítani, a későbbiekben viszont az ígéretek szerint civileknek is jut majd belőle. 

A koronavírust eddig mintegy 1,275 millió ember kapta el világszerte. A legtöbb, mintegy 338 ezer fertőzöttet az Egyesült Államokban regisztrálták, majd pedig Spanyolország (132 ezer), illetve Olaszország (129 ezer) következik a sorban. Az elhunytak száma megközelítette a 70 ezret, a legtöbb halásos esetet, mintegy 16 ezret Olaszorszrágban jegyezték fel, de Spanyolországban (13 ezer) és Franciaországban (8 ezer) sem sokkal jobb a helyzet. 

Globálisan eddig mintegy 263 ezren gyógyultak meg a vírus okozta betegségből, a legtöbben Kínában (77 ezer), Spanyolországban (38 ezer), illetve Németországban (29 ezer). 

Hazánkban az elmúlt 24 órában 11 új fertőzöttet regisztráltak, így a koronavírust elkapott személyek száma elérte a 744-et. Eddig 38-an haltak meg a vírus okozta betegségekben, a felépültek száma 67. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése