Az Apple is gőzerővel küzd a koronavírus ellen

Tech Hírek   |   2020.03.10 - 10:40   |   Írta: L Ferenc   |   927
10. márc Az Apple is gőzerővel küzd a koronavírus ellen

Az amerikai gyártó a nyitvatartási idő csökkentésével és boltbezárásokkal reagál a fertőzés terjedésére.

Az Apple bejelentette, hogy Olaszországban több helyen is csökkentett nyitvatartási időket vezetnek be a cég kereskedéseiben. A változások többek közt a Bergamóban, Firenzében, Milanóban és Velencében található boltokat érintik, így például a nagy bevásárlóközpontokban található Apple Campania, Apple I Gigli, Apple Nave de Vero és Apple Oriocenter mostantól szűkebb időtartamban üzemel. 

Az Apple Le Befane, Apple Carosello, Apple Fiordaliso, Apple il Leone, Apple Nave de Vero és Apple Oriocenter a mostani hétvégén, március 14-én és március 15-én egyáltalán nem fog kinyitni. Az Apple Oriocenter már az elmúlt hétvégén, március 7-én és március 8-án sem nyitott ki, az Apple il Leone, Apple Fiordaliso és Apple Carosello kereskedések pedig február végén ideiglenesen nem nyitottak ki. 

Olaszországban a következő boltokban egyelőre nem csökkentették a nyitvatartási időket: Apple Central Sicily, Apple Euroma2, Apple Florence, Apple Le Gru, Apple Liberty Square, Apple Via Rizzoli, Apple Porta di Roma, Apple RomaEst and Apple Via Roma. 

Az Apple hétfőn jelentette be, hogy Olaszországban március 19-ig felfüggesztette minden Today at Apple rendezvényét. Az amerikai vállalat a koronavírus terjedése következtében nem vesz részt az SXSW 2020 fesztiválon, és a cég vezetősége arra kérte az olasz, francia, német, svájci, koreai, japán, brit és amerikai dolgozóit, hogy teendőiket lehetőség szerint home officeból próbálják meg elvégezni. Az Apple ezenkívül úgy döntött, hogy a koronavírussal esetleg fertőzött munkatársainak korátlan betegszabadságot biztosít, akár a nélkül is, hogy a beteg bemutatná a cégnek az orvosi papírjait. 

Az Egyesült Államokbeli Santa Clarában a helyi hatóságok úgy határoztak, hogy március 9-től kezdődően három hétig nem lehet olyan rendezvényeket tartani a megyében, melyre 1000-nél több látogató érkezhet. A tiltást néhány órával azt követően jelentették be, hogy a negyvenhárom helyi fertőzött egyike elhunyt a vírus okozta betegség következtében. Ennek kapcsán egyesek már attól félnek, hogy a WWDC megrendezése is veszélybe kerülhet, noha az Apple nagyszabású rendezvényét június elején szokták megtartani, és addig remélhetőleg csillapodni fog a vírushelyzet. 

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a koronavírus miatt 1-2 hónappal késhetnek az idei új iPhone-ok, vagyis az új iPhone SE, illetve az iPhone 12 termékcsalád. A Kínából eredeztethető vírus a komplett mobil iparágat sújtja: a legfrissebb előrejelzések arról szólnak, hogy az idei esztendő első felében várhatóan mintegy 10,6 százalékkal vissza fognak esni a smartphone eladások.

A legfrissebb adatok szerint világszerte eddig mintegy 114 ezer koronavírus fertőzöttet regisztráltak. Ebből közel 63 ezren már meggyógyultak, viszont már több mint 4 ezren elhunytak. Ahogy edddig is, úgy most Olaszországban tombol leginkább a vírus, ahol egyedül hétfőn közel 1800 új megbetegedést regisztráltak, és ahol egyetlen nap alatt majdnem 100-an vesztették életüket a vírusfertőzés következtében. Az olaszoknál olyan súlyos a helyzet, hogy tegnap az egész országra, 61 millió emberre olyan karantént rendeltek el, ami azt megelőzően csak a gócpontnak tekinthető északi régiókra volt érvényes.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése