A koronavírus miatt késhetnek az új iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2020.03.09 - 10:12   |   Írta: L Ferenc   |   1471
09. márc A koronavírus miatt késhetnek az új iPhone-ok

A világszerte egyre komolyabb problémákat okozó vírus miatt többet kell várnunk az idei új almás mobilokra.

A Bank of America információi szerint az Apple várhatóan iPhone 12 néven bemutatkozó új okostelefonja az eredeti tervekhez képest előreláthatólag egy hónapot késni fog, még pedig a globálisan egyre nagyobb tömegeket fertőző koronavírus miatt. Elliot Lan, a bank egyik vezető elemzője szerint a kisebb méretben és olcsóbban támadó iPhone SE 2 is ugyanezen okból fog késni, várhatóan akár 2 hónapot. 

Wamsi Mohan, a Bank of America másik szakértője szerint az új iPhone-ok késésének mértéke attól függ, hogy tavasszal hogyan sikerül majd felfuttatni a gyártást. Az Apple egyik beszállítója nemrégiben arról számolt be, hogy a kínai gyártósorok március végére újból teljes kapacitással termelhetnek majd, ezzel kapcsolatban azonban egyelőre még nagy a bizonytalanság. 

Az üggyel kapcsolatban jó hír, hogy Kínában a koronavírus-járvány kitörése óta a mai napon regisztrálták a legkevesebb új fertőzöttet. Hétfőn mindössze negyven új kínai megbetegedésről, illetve huszonkét halálesetről számoltak be, a vírus kiindulási pontjának tekinthető Vuhanban pedig már belefogtak tizenegy szükségkórház lebontásába.

Az Apple várakozások szerint március végén leplezi le az iPhone SE 2 vagy iPhone 9 néven támadó kompakt újdonságát, melynek alapára várhatóan 400 dollár, vagyis mintegy 120 ezer forint magasságában fog alakulni. 

Ősszel esedékes az iPhone 12 termékcsalád bemutatása, az almás logós gyártó ezúttal várhatóan nem kevesebb, mint négy különböző új okostelefont fog leleplezni. A legolcsóbb és legszerényebb tudású az 5,4 colos kijelzővel támadó iPhone 12 lehet, amiből egy 6,1 colos paneles változat is érkezni fog. Az iPhone 12 Próból a legfrissebb pletykák szerint egy 6,1, illetve 6,7 colos képátlójú képernyővel szerelt változat fog debütálni.

Több, mint valószínű, hogy az iPhone 12 5G kompatibilis lesz, de ezt még nem tudni, hogy az összes modell megkapja-e a minden korábbinál gyorsabb mobilnetet. Ugyancsak jó esély van arra, hogy az iPhone 12-es készülékekbe 120 Hz-es frissítési frekvenciájú kijelzők kerülnek, csakúgy mint a Samsung által nemrégiben piacra dobott Galaxy S20 Ultrákba. Ennek köszönhetően minden korábbinál jobb lehet a felhasználói élmény, az viszont kérdéses, hogy a 120 Hz-es technológia mennyivel növeli majd meg a fogyasztást. 

Az egyelőre ismeretlen árú iPhone 12 hátán várhatóan marad a hármas kamera elrendezés, bár egyes források szerint egy negyedik kamera is feltűnhet a színen. Az utóbbi minden bizonnyal egy mélységérzékelő modul lehet.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése