Új készülék ült fel a kamerás mobilok trónjára

Tesztek   |   2020.03.06 - 13:14   |   Írta: L Ferenc   |   1708
06. márc Új készülék ült fel a kamerás mobilok trónjára

Az új eminens tanuló 7 pontot vert a legjobb almás mobilra a DxOMark tesztjében.

Az Apple tavaly ősszel leplezte le eddigi legnagyobb tudású készülékét, és egyben eddigi legjobb kamerás mobilját, az iPhone 11 Pro Maxet. A 6,5 colos OLED kijelzővel szerelt nagyágyú hátoldalán három-, előlapján pedig egy darab 12 megapixeles kamera található, és a készülékkel rögzített fotók, illetve videók minőségével a legtöbb felhasználó maximálisan elégedett.

Az iPhone 11 Pro Max bemutatása óta azonban már eltelt fél esztendő és az Apple-nél már javában az utód fejlesztésén dolgoznak, így nem meglepő, hogy egymás után jönnek ki olyan rivális készülékek, melyek képalkotás fronton megelőzik az aktuális csúcs-iPhone-t. Legalábbis a DxOMark tesztjeiben.

Azt egyelőre sajnos még nem tudni, hogy a Samsung legbrutálisabb kamerás mobilja, a Galaxy S20 Ultra hogyan teljesít a DxOMark laborjaiban, az viszont már biztos, hogy a ma leleplezett Oppo Find X2 Pro kapásból a DxOMark toplista élére katapultálta magát. A 6,7 colos kijelzős újdonság ugyanúgy 124 pontot ért el, mint a nemrégiben debütált Xiaomi Mi 10 Pro, és 7 ponttal többet, mint az iPhone 11 Pro Max.

A DxOMark összesített toplistájának második helyén a 123 pontos Huawei Mate 30 Pro 5G található, amit a 122 pontos Honor V30 Pro, illetve a 121-121 pontos Huawei Mate 30 Pro, valamint Xiaomi Mi CC9 Pro Premium követ a sorban.

A hátul egy 48 megapixeles főkamerát, egy 13 megapixeles 5x-ös optikai zoomos egységet, illetve egy 48 megapixeles nagylátószögű modult felvonultató kínai készülék fotózás fronton nem kevesebb, mint 134 pontot zsebelt be, vagyis ugyanannyit, mint a Xiaomi Mi 10 Pro, és 10 ponttal többet, mint az iPhone 11 Pro Max. Az iOS-es készüléknek képzaj, éjszakai képminőség, illetve zoomteljesítmény tekintetében a legkomolyabb a lemaradása az androidos riválisokkal szemben. 

Videózás tekintetében 104 pontot gyűjtött az egyébként 32 megapixeles frontkamerával felvértezett új Oppo, ugyancsak ugyanannyit, mint a legújabb Xiaomi, illetve 2 ponttal többet, mint a nem éppen új fejlesztésű iPhone 11 Pro Max. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése