3D-ben térképezik fel Magyarországot

Tech Hírek   |   2020.03.04 - 14:24   |   Írta: L Ferenc   |   450
04. márc 3D-ben térképezik fel Magyarországot

A Here pontosan rögzíti az útadatokat és precízen, utcaszinten gyűjti össze a panorámaképeket.

A helyalapú felhőszolgáltató, a Here Technologies bejelentette, hogy áprilistól rendkívül pontosan, 3D-ben térképezi fel Magyarország egy részét, hogy a világ legfejletteb térképét tudja biztosítani.

A Here azzal kezdi, hogy a legújabb technikával felszerelt autókkal járják be az utakat, és nagy pontossággal rögzítik az útadatokat, így az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat egyaránt. Az egyértelműen azonosítható Here autók 3D-ben is rögzítenek, valamint utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről. 

Az információkat egy részletgazdag Magyarország-térképen fogják használni, melyet többek közt az önvezető autókhoz és egyéb fejlett szolgáltatásokhoz terveztek, amelyek növelik a közlekedésbiztonságot, enyhítik a forgalmi dugókat és megkönnyítik a városi navigációt. 

A következő hetekben a Here autói az ország összes fontosabb útját bejárják – a felmérés nem zavarja a rendes forgalom menetét. 

A Here elkötelezett a magánszféra tiszteletben tartása iránt. A rögzített képek csak az autóban tárolódnak, majd később, titkosított formában kerülnek át egy biztonságos tárhelyre. Ezután elkezdődik a feldolgozásuk az iparágban vezető szoftver és egy fejlett algoritmus segítségével. A képek csak az után lesznek elérhetőek, hogy az arcokat és rendszámokat elhomályosították.

Abban a ritka esetben, ha a képen látható személy vagy rendszám felismerhető maradt, bárki egyszerűen jelentheti ezt a Here felé. Ehhez csak meg kell tekinteni az online képet, majd rákattintani a térképen a "Report Image" linkre a bal alsó sarokban.

A Here okostelefonos navigációs alkalmazása, a Here WeGo az App Store-ból itt tölthető le

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése