Szuper frissítést kapott a Google Maps alkalmazás

Tech Hírek   |   2019.01.29 - 08:18   |   Írta: H.A   |   10276
29. jan Szuper frissítést kapott a Google Maps alkalmazás

A Material dizájn elemeivel újították meg a Google Maps felhasználói felületét.

Fokozatosan megújulnak a Google alkalmazásai. A cél az egységes dizájn.

Az átállási folyamat már megkezdődött, a Google egyre több modult vált át Material dizájnra, vagy konkrétabban a Material Design 2.0-ra (a Material Theme-re). A leginkább látványos elem a felhasználói felületben a kereső interfész.

Egyre többen tapasztalhatjuk, hogy a Google Maps alkalmazás keresési mezője az új változatra változik. Mindez egy szerveroldali teszt részének tűnik. Ezen felül a színes és lekerekített ikonokat is megfigyelhetjük, és az alkalmazás betűtípusát Product Sans-ra cserélték. Kisebb módosítás, hogy a keresési oldal teljesen fehér a régi szürke háttér helyett (amelyen egy fehér panel foglalt helyet). Végül pedig azt is megfigyelhetjük, hogy a keresési előzmények és a térkép megnyitására szolgáló gombok megváltoztak.

Az alábbi képen a régi (megszokott) felületet láthatjuk a jól ismert gombokkal és a szürke háttérrel:

Ezen a képen pedig az új dizájnt tekinthetjük meg:

Az Android Police munkatársai napokkal ezelőtt megfigyelték a változásokat, amelyek egy szerver szintű váltás részei lehetnek. Emiatt elképzelhető, hogy a különböző országokban a frissítés eltérő mértékben fog lezajlani. A pletykák szerint további változások várhatóak. Egyelőre nem tudjuk, hogy az Android-tól eltérő operációs rendszereken (például iOS-en) mikorra várható a Material dizájn bevezetése. 

A Google Maps (Térkép) applikáció ingyenesen letölthető az AppStore-ból.

Forrás: AppleRider/HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése