Ilyen lett a Google Duo csoportos beszélgetése

Alkalmazások - Játékok   |   2019.01.01 - 09:37   |   Írta: H.A   |   4654
01. jan Ilyen lett a Google Duo csoportos beszélgetése

A csoportos beszélgetés mellett az alacsony fényerő mód is megjelent.

Az év végére befutott a Google Duo újdonsága

Egy ideje pletykálnak a Google Duo csoportos beszélgetés és alacsony fényerő mód megjelenéséről. Most azonban az Android Police munkatársai végre ki is próbálhatták ezeket a funkciókat. A csoportos beszélgetés bevezetéséről már márciusban is voltak jelek, az alacsony fényerő módról pedig 2018 novemberében kaptunk először bizonyítékokat.

Az viszont vitathatatlan, hogy a legjobban várt Google Duo funkció a csoportos beszélgetés. Ez az opció az Apple FaceTime-hoz hasonló, de 32 felhasználó egyidejű beszélgetését teszi lehetővé. Nos, ez a funkció végre megérkezett a Google Duo-hoz, de elsőként "csak" 7 felhasználóra korlátozódik. A használatba vételhez elsőként készítenünk kell egy csoportot a kontaktjainkat meghívva, majd egyszerre felhívhatjuk őket.

Nem tudjuk, hogy a későbbiekben a hívás közben hozzáadhatunk-e újabb tagokat a csoporthoz, de jelenleg erre nincs lehetőség. A csoport nevének megérintésével megtekinthetjük, hogy kik vesznek részt a beszélgetésben. Több csoportot is létrehozhatunk, ezek a csoportok a kontakt listánkban is megjelennek.

A tesztelés során az Android Police munkatársainak is meggyűlt a baja a csatlakozással. A tesztelés valószínűleg regionális, ezért eshetett meg, hogy többszöri alkalommal is sikertelenül zárult az invitálás.

Az alacsony fényerő mód sokat segíthet az arckiemelésen.

Joggal állíthatjuk, hogy az alacsony fényerő mód nem olyan izgalmas újdonság, mint a csoportos beszélgetés. Amennyiben egy olyan szobában vagyunk, ahol alacsony a fényerő, egy pop-up (felugró ablak) fog megjelenni, amely megkérdezi, hogy szeretnénk-e aktiválni az alacsony fényerő módot. Amennyiben aktiváljuk, akkor a videózás során kiemelésre kerül az arcunk. Ezt a módot valószínűleg a beállításokból is aktiválhatjuk (nem csak a felugró ablakban engedélyezve).

Mivel a tesztek regionálisak (minden jel erre mutat), ezért biztosak lehetünk benne, hogy Magyarországon még egy kicsit várnunk kell a Google Duo legújabb funkcióinak kipróbálására.

A Google Duo ingyenesen letölthető az App Store-ból.

Forrás: AppleRider/HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése