Minden, amit az Apple nem jelentett be az iPhone 14 eseményen

Almás Pletykák   |   2022.09.11 - 20:19   |   Írta: Nagy Bence   |   22718
11. szept Minden, amit az Apple nem jelentett be az iPhone 14 eseményen

Ezekre az Apple termékekre még várnunk kell.

Az Apple csütörtökön a Far Out esemény során bejelentette az új iPhone 14 és iPhone 14 Plus, valamint az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max telefonokat, valamint három új Apple Watch okosórát: az Apple Watch Series 8-at, a második generációs Apple Watch SE-t, valamint egy teljesen új Apple Watch Ultra-t. A telefonokon és az órákon kívül az Apple a második generációs AirPods Pro fülhallgatót is bemutatta. De mi a helyzet azokkal a termékekkel, amelyeket az Apple nem jelentett be az esemény során?

Néhány pletyka, amelyet az eseményt megelőző hónapokban hallhattunk, végül nem igazolódott be, és néhány régóta fűzött reményünk is szertefoszlott az esemény során. Íme, minden Apple termék, ami még jöhet a jövőben.

 

Apple VR Headset

Az Apple háza tájáról egyre gyakrabban hallhattunk pletykákat egy a vegyes valóságot használó headsetről. Bár a mostani eseményen nem hallhattunk a headsetről, ez nem feltétlenül volt meglepetés.

A termékre ugyanis csak jövő év elején számíthatunk: Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője szerint 2023 januárjában kerülhet piacra. Úgy tűnik, hogy az Apple is egyre közelebb kerül a megjelenéshez, a híresztelések szerint az Apple a "Reality One" és a "Reality Pro" elnevezésekkel fogja illetni a terméket.

Az eszköz állítólag egy M2 chip által hajtott, önálló headset lesz, amely képes lesz „vegyes valóság élményeket” és játékokat nyújtani. Az Apple igazgatótanácsa állítólag az év elején kipróbálhatta az eszközt, és remélhetőleg már nem kell sokat várnunk arra, hogy mi magunk is megnézhessük.

 

Lázérzékelő funkció az Apple Watch Series 8-hoz

Korábbi pletykák szerint a cupertinói cég egy új lázérzékelő funkciót fog bevezetni az Apple Watch Series 8-hoz. És bár az Apple valóban két új hőmérséklet-érzékelőt adott a készülékhez, ezek fő célja a menstruáció követése.

A nyolcadik generációs Apple Watch öt másodpercenként tudja mérni a felhasználók hőmérsékletét, és képes mindössze 0,1 Celsius-fokos változásokat is érzékelni, így segítve a felhasználókat abban, hogy kitalálják, mikor volt utoljára peteérésük. Szakértők szerint elképzelhető, hogy az Apple a jövőben kibővíti ezt a funkciót, hogy riasztásokat adjon, ha lázasak vagyunk. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman szerint lehetséges, hogy az okosóra lázérzékelő képességét már most be szerették volna mutatni, azonban az egyszerűen nem ment át a belső tesztelésen, és ezért nem kaphatta meg a Series 8 ezt a funkciót.

 

iPhone 14 mini

Sajnálhatjuk a kis telefonok rajongóit, ugyanis az iPhone 14 kínálatában nem szerepel új mini modell. Az iPhone mini legutóbbi (és talán utolsó) változata tavaly az iPhone 13-mal jelent meg. A készülék a megszokotthoz képest kisebb, 5,4 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, viszont a telefon kis méretét tekintve nem sok készülék közelítette meg az iPhone 13 mini teljesítményét.

Azonban a The Verge szakértője nem zárja ki, hogy még egy kisméretű iPhone megjelenjen. Az Apple most hozta vissza az iPhone Plus modelljét, 2018 óta először. Talán ha az Apple a jövőben keresletet lát egy kisebb, kompakt készülék iránt, akkor visszahozza azt.

 

Veszteségmentes hangzás az új AirPods Pro számára

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook által a "legfejlettebb AirPods"-nak nevezett eszköz továbbra is Bluetooth-szal érkeznek. Bár a második generációs AirPods Pro néhány figyelemre méltó fejlesztéssel érkezik, beleértve a továbbfejlesztett zajszűrést és a térbeli hangzást, nem jönnek a pletykált veszteségmentes hangzással, amely jelentősen javíthatta volna a hangminőséget.

Ha veszteségmentes hangzást ezúttal nem is kaptunk, legalább az Apple beépítette a Bluetooth 5.3-at. A Bluetooth ezen verziója az új LC3 audiokodeket használja a hang továbbításának hatékonyabb módja érdekében, ami jobb hangzást eredményez.

 

USB-C port az iPhone-hoz

Mivel Európa (sőt, Brazília is) nyomást gyakorol az Apple-re, hogy dobja el a saját Lightning portját, várhatóan az Apple viszonylag hamar bevezet egy USB-C portot a készülékein. Az Apple állítólag már most is teszteli az USB-C-vel ellátott iPhone-okat, de Ming-Chi Kuo elemző szerint ez csak 2023 második felében, az iPhone 15-ös készülékkel várható.

 

Mi várható a jövőben?

Az Apple idén még nem végzett az új készülékek kiadásával - ugyanis a vállalat várhatóan egy idén októberben megrendezésre kerülő eseményen bővíti majd a Mac és iPad termékcsaládját.

Ezen az eseményen valószínűleg láthatunk majd egy új iPad Pro-t M2 chippel, valamint egy belépőszintű iPadet felfrissített dizájnnal. Mac oldalról az Apple a pletykák szerint három új, M2 processzorral felszerelt Mac-et jelent be, köztük egy Mac Minit, egy Mac Prót és egy MacBook Prót. Arra is számítunk, hogy az Apple ez idő tájt dobja piacra az iPadOS 16-ot és a macOS Venturát is.

 

Forrás: The Verge

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése