Ma válik elérhetővé a watchOS 9!

Apple Hírek   |   2022.09.12 - 07:18   |   Írta: Nagy Bence   |   11847
12. szept Ma válik elérhetővé a watchOS 9!

Íme a watchOS 9 funkciói.

Az Apple Apple Watch szoftverének frissítése számos új funkciót tartalmaz az okosórák számára, többek között új edzéssel kapcsolatos frissítéseket (új edzési nézetek, mérőszámok), felfrissített óraszámlapokat, egy alváskövető adatokat, egy gyógyszerkezelő alkalmazást. A közelmúltban bejelentett alacsony energiafelhasználású üzemmód is érkezik.

A frissítések a meglévő Apple Watch modellekre (a Series 4-től felfelé) érkeznek, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi felhasználók számos olyan funkciót élvezhetnek, amelyeket várhatóan az újonnan bejelentett Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra és Apple Watch SE (2022) modellekben is látni fogunk. 

 

Új óraszámlapok

A watchOS 9-ben négy új számlap érkezik, ami valójában elég sok egyszerre. A frissített Csillagászat számlap mellett a Lunar Watch Face lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy egy premodern naptárat, például az iszlám naptárat, a holdnaptárat kövesse.

A másik két arc közé tartozik a Metropolisz számlap, amely tipográfiát használ nyújtózó betűtípussal és többféle színválasztékkal, valamint érkezik egy Játékidő nevű számlap, egy animált digitális óra Joi Fulton 2D/3D illusztrátor animációja.

Ez még nem minden - több számlap kap még különféle komplikációkat, valamint a kedvenc alkalmazások kitűzésének lehetőségét. A kutyák és macskák végre mostantól a Portré módban is támogatottá válnak.

 

A watchOS 9 edzésfunkciói

Az Apple Watch legújabb szoftverfrissítése meggyőző érveket hoz a legjobb futóórák ellen. A több új futótechnikát figyelő mérőszámmal több lehetőség van a futás és a fejlődés nyomon követésére. A vertikális oszcilláció, a lépéshossz és a talajjal való érintkezési idő mostantól a frissített élő edzésfelület között lesz látható - amely tartalmazza a szegmenseket, a spliteket, a magasságot és a többi elvárt metrikát is.

Ezek mellett viszont az Apple Watch edzéskövetésébe új metrika érkezik: a pulzuszónák. A pulzuszónák figyelése segíthet az intenzitásszintek érzékelésében, és megmutatja, milyen keményen dolgozol (és hogy megfelelően regenerálódsz-e) edzés közben.

A pulzuszónák szerepet játszanak majd az új Egyéni edzés eszközben. Az egyéni edzés struktúrát adhat a futásoknak, ugyanis az óra pulzusszám és a megtett távolság alapján figyelmeztetéseket küld a csuklóra. Emellett futhatunk olyan teljesítménycéllal, amelyet ésszerűen tudunk tartani. Ha gyakran futjuk ugyanazt az útvonalat, az Apple Watch automatikusan képes lesz összehasonlítani a teljesítményünket az adott útvonalon az idő múlásával.

Végül a triatlonosok számára hasznos lesz az új Multisport edzéstípus, amely automatikusan át tud váltani az úszás, a kerékpározás és a futás között. Emellett az úszásfunkciók is kibővülnek, ugyanis a watchOS 9 új úszásnemként fogja érzékelni az úszódeszkát a medencés úszóedzéseknél.

 

Alvás

Az Apple Watch alváskövetése fokozatosan javult a két évvel ezelőtti debütálása óta. A watchOS 9-ben az Alvás alkalmazás fontos frissítéseket kapott: alvásfázisok valamint alvási szokások követését. A gyorsulásmérő és a pulzusmérő által gyűjtött információk segítségével az Apple Watch-nak mostantól képesnek kell lennie arra, hogy felismerje, milyen alvási szakaszban vagy. Láthatod majd, hogy mennyi időt töltöttél az egyes szakaszokban az éjszaka folyamán, és mikor ébredhettél fel esetleg. Emellett a megújult Egészség alkalmazásban lesznek láthatóak olyan mutatók, mint például a pulzus vagy a légzésszám.

 

Naptár és értesítések

A számos frissítés mellett a Naptár alkalmazás is frissül az órákon. A watchOS9 lehetővé teszi, hogy óránkról készítsünk naptárbejegyzéseket, valamint elérhető lesz egy új napi és heti nézet is. Továbbá az értesítések mostmár nem zavaró módon, a teljes képernyőt befedve jelennek meg, hanem az iPhone-okhoz hasonlóan az óra tetején bannerként jelennek meg.

 

Gyógyszerszedési emlékeztetők

Az új Gyógyszerek alkalmazással az Apple Watch felhasználói közvetlenül a csuklójukról követhetik nyomon a szedett gyógyszereket, vitaminokat és táplálékkiegészítőket. Bár a gyógyszerkezelési „élmény” nagy része az Egészség alkalmazásban zajlik majd, az Apple Watch-on a felhasználók értesítéseket vagy emlékeztetőket kaphatnak a gyógyszerek bevételére. 

Amikor az Egészség alkalmazásban hozzáadsz egy gyógyszert, figyelmeztetést kapsz a gyógyszer mellékhatásaira vagy más kritikus problémákra a szedett gyógyszerekkel kapcsolatban. Beállítás esetén megbízható személyek is láthatják a gyógyszeradatokat, ha van olyan gondozó vagy rokon, akinek ez szükséges.

 

Forrás: Apple

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése