Itt az Apple Watch Ultra!

Apple Hírek   |   2022.09.07 - 19:45   |   Írta: Nagy Bence   |   22558
07. szept Itt az Apple Watch Ultra!

Bemutatta az Apple a legújabb okosóráját, az Apple Watch Ultra-t!

Megérkezett a legújabb Apple Watch! A cupertinói cég a ma érkező iPhone 14 mellett három új okosórát jelentett be: az Apple Watch Series 8-et, a második generációs Apple Watch SE-t és a teljesen új Apple Watch Ultra-t.

Az Apple Watch Ultra egy masszív, prémium kategóriás okosóra, amely mostantól az Apple okosóra kínálatának a tetejét jelenti. Az óra végre új dizájnt vezet be, nagyobb kijelzővel! A legújabb Apple okosóra a szabadban végzett tevékenységekhez, felfedezéshez és egyéb extrém sportokhoz lett tervezve. 

Az Apple Watch Ultra 49 mm-es titántokkal és újratervezett digitális koronával érkezik. Emellett az Apple egy új „Action Button” nevű gombbal is ellátta az órát. Ez az új gomb a felhasználó igénye szerint lesz személyre szabható: például triathlon közben a gomb segítségével könnyen és azonnal képes a felhasználó a szakaszok között váltani. Az óra emellett 2000 nit-es kijelzővel érkezik.

Az Apple elmondása szerint az új Ultra okosórák akkumulátorának élettartama egy töltéssel 36 órát kibír. Azonban az óra, többek között az új Alacsony töltöttségű módnak köszönhetően' képes lehet akár 60 órát is kibírni. Az Apple Watch Ultra emellett továbbfejlesztett többsávos GPS kapcsolattal fog rendelkezni. A legújabb okosóra emellett több, az extrém sportokhoz kialakított óraszíjjal fog érkezni: a szíjak az alpesi hegymászáshoz, a túrázáshoz és a búvárkodáshoz érkeznek.

Az Ultra továbbfejlesztett többsávos GPS-szel is rendelkezik, amely tartalmazza az új L5 frekvenciát. Olyasmi, amit manapság már csak az olyan fitnesz órákon látni, mint a Garminok és a Corók. Az Action gomb segítségével a triatlon egyik szakaszáról a másikra is át lehet váltani.

Az Apple Watch Ultra okosóra vízi sportokhoz is tökéletes. Az Apple bejelentette, hogy a szabadidős búvárok számára egy új alkalmazást is elhoznak. Az új óra WR 100 vízállósággal rendelkezik. Víz alatt automatikusan elindít egy új mélységmérő alkalmazást, amely megmutatja az időt, a mélységet és a hőmérsékletet. Az Ultra EN 13319 szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik búvárok számára, akár 40 méteres merülési mélységig. 

Az Apple Watch Ultra 799 dollárba (körülbelül 323 000 forint) kerül, már mától előrendelhető és az Apple szeptember 23-án fogja elérhetővé tenni az órát.

Az Apple Watch Ultra új fejezetet nyit az Apple okosórái terén. Eddig az Apple Watch-ok inkább általános használatú eszközök voltak, intelligens funkciókkal és fejlett egészségügyi figyelmeztetésekkel. Az Ultra azonban egy kifejezetten fitneszközpontú készülék, amely a Garmin és a Polar termékeivel hivatott felvenni a versenyt.


Kommentek megjelenítése