Bemutatkozott AirPods Pro 2

Apple Hírek   |   2022.09.07 - 19:50   |   Írta: ARPII   |   19285
07. szept Bemutatkozott AirPods Pro 2

Új chip és még sok más

Szeptember 7-én ismét egy remek Apple esemény részesei lehettünk, ahol három különböző termékkategória is frissült. Elsőnek az Apple Watch család gazdagodott három új taggal, az Apple Watch 8-cal, az új Apple Watch SE-vel, és kategóriateremtő Apple Watch Ultra-val, ami a cég strapabíró órája lett. Az esemény megkoronázásaként bemutatkozott a négy új iPhone 14. Az alap modellek a 6,1 hüvelykes iPhone 14, és a minit leváltó 6,7 hüvelykes iPhone 14 Plus, akik csak a tavalyi A15-ös lapkát kapták meg.

A csúcskategória képviseletében pedig a 6,1 hüvelykes iPhone 14 Pro, és a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Pro Max, amik elképesztően drágára sikeredtek, legalábbis nálunk, Magyarországon. Az amerikai ár ugyanis változatlanul $999 a sima Pro modellért, és $1099 a Pro Max variánsért. A hazai árakért olvassátok el ezt a cikkünket.

 

Végül de nem utolsó sorban pedig a második generációs AirPods Pro, ami idén szebb hangzást, és jobb zajszűrést igér majd elődjénél. Sok pletyka keringett az új dizájnról, hogy elhagyják a szárakat, azonban ez nem történt meg, egy hasonló megjelenést kaptunk ugyanis mint az első modellnél.

 

Az első nagy újdonság az AirPods Pro 2-ben a H2-es chip, emellett több hardver változás is történt még, aminek hála sokkal tisztább és teltebb hangzást kapunk majd. A legnagyobb újdonságot az aktív zajszűrés hozta, az első generációs modellnél, ez most már kétszer erősebb, mint előtte, illetve az Adaptive Transparency mód is fejlődött, ami a környezeti hangokat hivatott felerősíteni, hogy ha nem szeretnénk teljesen izoláltan lenni a környezetünktől. Az új hangszóróknak hhála pedig teltebb basszuszt és még tisztább hangzást kapunk majd szélesebb frekvenciákon.

 

További újdonság hardveresen, hogy most már a hangerőt is tudjuk állítani a fülhallgató szárain, így ehhez nem kell már többe elővennünk az iPhone-unkat, ami egy hatalmas könnyebbség.

Hangszórót is kapott a fülhallgató tokja, így könnyedén megtalálhatjuk majd, ha elhagynánk, ugyanis képes lesz majd hangot kiadni. Sőt akár meg is kereshetjük majd az iPhone-unk segítségével, akárcsak egy AirTag-et, a Lokátor alkalmazás segítségével. Ezen felül már a Pro modell tokja is izzadság és cseppálló, így a sportolás sem okoz majd gondot, vagy egy nyári zápor.

 

A fülhallgatót illetően is kaptunk kényelmi újdonságot, mégpedig a gumi harangoknál, amikből mostmár nem három, hanem négy különböző méretet kapunk, ami a kis fülűeknek kedvez majd, ugyanis a plusz harang egy XS-es. Sajnos USB-C-t nem kaptunk, maradt a Lightning, viszont használhatunk MagSafe-et is, vagy Qi alapú vezeték nélküli töltés, de akár Apple Watch töltővel is elláthatjuk energiával az új AirPods Pro-t, ami egy remek újítás.

Az üzemidő is jobb lett, 6 óra zenehallgatással, a tokkal együtt pedig akár 30 óráig is használhatjuk majd, ami 33%-kkal, vagyis 6 órával jobb, mint az első generációs AirPods Pro.

 

Az új AirPods Pro 125 000 Ft-ba kerül majd, az előrendelés pedig szeptember 9-én, 14 órakor indul, kézben tartani pedig szeptember 23-án tudjuk majd először ezt a remek kiegészítőt.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése