Megérkezett az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus!

Apple Hírek   |   2022.09.07 - 20:12   |   Írta: Nagy Bence   |   26048
07. szept Megérkezett az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus!

Az Apple bemutatta legújabb telefonját: megérkezett az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus!

Az Apple szeptemberi eseményében bemutatta az iPhone 14 és az iPhone 13 Max helyett érkező 14 Plus készülékeket. Az új telefonok az iPhone 14 Pro készülékkel ellentétben alapvetően megőrizte az iPhone 13 dizájnját - beleértve a telefon szelfi kamerájának és Face ID érzékelőinek bevágását: az iPhone 14-en és a 14 Plus-on maradt a notch. Tehát csak a 14 Pro modellek veszítik el a bevágást. Az iPhone 14 amerikai modelljei a fizikai SIM-tálcát is eltörlik, és az eSIM-et használják.

Az iPhone 14 támogatni fogja a sokat pletykált vészhelyzeti üzenetküldést is a kommunikációs műholdakon keresztül, ha nem vagy a mobiljel hatótávolságán belül, az úgynevezett Emergency SOS-t, ugyanis a telefon antennái képesek csatlakozni a műholdas frekvenciákhoz. Az Apple szerint 15 másodpercnél rövidebb idő alatt lehet üzenetet küldeni, ha az égboltot tisztán látjuk, és a kezelőfelület végigvezeti a felhasználókat, hogy a megfelelő irányba irányítsák a telefonjukat, valamint végigsétálnak a vészhelyzeti szolgáltatókkal való kapcsolatteremtés lépésein. Lehetőség van a Find My app segítségével a tartózkodási hely megosztására is, üzenet küldése nélkül. 

Az iPhone 14 esetében marad a 6,1 hüvelykes képernyő, míg a 14 Plus nagy, 6,7 hüvelykes képernyőt kínál. Az Apple elmondása szerint a 14 Plus model az iPhone-ok közül a legjobb akkumulátor-üzemidőt kínálja. Azonban mindkét modell továbbra is a tavalyi A15 Bionic lapkakészletet kínálja - ez kifejezetten meglepő az Apple-t ismerve, hiszen a cég jellemzően minden évben új processzort vezet be, amelyet a teljes iPhone-portfólió használ.

Kamerafronton egy ultraszéles és egy új 12 megapixeles f/1,5 rekeszértékkel és szenzoros stabilizátorral ellátott főkamera található. Az Apple azt állítja, hogy 49 százalékkal javult a gyenge fényviszonyok között készült képek minősége, és az Éjszakai mód mostantól kétszer olyan gyors. Van egy új 12 megapixeles TrueDepth kamera is az előlap környékén autofókusszal. Emellett az Apple az előlapi kamerát is továbbfejleszteti: autofókusszal és szélesebb rekesznyílással, hogy több fényt engedjen be. Az Apple gyorsabb fókuszálást ígér, még gyenge fényviszonyok mellett is. A videofelvételek rögzítése egy új stabilizáló módot is kap Action Mode néven, amely a teljes érzékelőt használja a gimbal-szerű stabilitás érdekében.

Az iPhone 14 legfontosabb új funkciói:

  • True-Tone OLED kijelző
  • Öt szín, köztük egy új világoskék
  • Javított akkumulátor-üzemidő
  • Tartósabb kerámia képernyők
  • Jobb teljesítmény az előlapi kamera gyenge fényviszonyok között
  • Action mód - videóstabilizálás

Az iPhone 14 alapmodell ára 799 dollárról (körülbelül 323 000 forint) indul, míg a 14 Plus pedig 899 (kb. 365 000 forint) dollárról. A telefonok szeptember 9-től válnak előrendelhetővé, az iPhone 14 szeptember 16-tól, az iPhone 14 Plus pedig október 9-től lesz kapható.

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése