A nem létező, hordozható Apple hangszóró

Almás Pletykák   |   2022.01.21 - 06:49   |   Írta: Nagy Bence   |   424
21. jan A nem létező, hordozható Apple hangszóró

Egy Apple prototípus, ami nem ment át a tesztelésen.

Az eredeti HomePod bukása ellenére a HomePod mini sikert sikerre halmoz. A kisméretű okoshangszóró 2021-ben július és szeptember között 4 millió megrendelést hozott, majd novemberben frissítést és új külső megjelenést kapott: az alapszínekhez (ami fehér és asztroszürke) csatlakozott a citromsárga, narancssárga és kék színű HomePod mini.

A HomePod mini egy sikertörténet. Egyes becslések szerint az Apple 2021 július és szeptember között több, mint 4 millió darabot szállított le, ami az okoshangszórók és okosképernyők együttes piacán 10,2%-os részesedést jelent. A Google Nest Mini készüléke volt a legkelendőbb eszköz a piacon, amelyet a HomePod mini és az Amazon negyedik generációs Echo Dot-ja követett.

Összehasonlításképpen az Apple piaci részesedése ugyanezen a piacon egy évvel ezelőtt mindössze 5,9% volt. Ekkor még tesztelés alatt állt a HomePod mini, nem lehetett megvásárolni.

Azonban sajnos Magyarországon az Apple Music olcsóbb előfizetéséhez hasonlóan a HomePod mini sem vásárolható meg. Természetesen egyes nagykereskedők webshopjaiból megvásárolható az okoshangszóró, sőt a HasználtAlmán is találunk eladó HomePod mini készüléket, azonban hivatalosan csak azon országok árulják a HomePod készülékeket, amelyek nyelvein beszél a Siri.

 

 

Lényeg a lényeg, a HomePod mini egy kisméretű okoshangszóró, aminek viszont van egy (talán) negatív tulajdonsága is. Kábellel, áramba bedugva működik, nem hordozható. Ha azonban megnézzük, hogy mi volt az Apple célja a HomePod szériával, ez értelmet nyer - nem véletlen a HomePod név, hiszen a vállalat azt szeretné elérni, hogy az otthonok különböző helyiségeibe akár több darabot is vásároljanak a felhasználók. Nem a hordozható hangszórók piacára akartak belépni, hanem egy olyan okoshangszórót hoztak létre, ami a jó minőségű zenelejátszás mellett akár otthonunk irányítására is képes (zárójeles megjegyzés: a szemfülesebbek egy jó minőségű powerbank segítségével így is tudják hordozni a HomePod mini-t :)).

Azonban a nemrégiben megjelent hírek szerint kezdetben más ambíciói is voltak az Apple-nek. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint az Apple gondolkozott egy akkumulátoros HomePod megjelentetésén is. A hírek szerint évekkel ezelőtt az Apple belsőleg tárgyalt, sőt még prototípust is készített egy akkumulátoros, hordozható okoshangszóróról. A tesztek eredményeivel azonban nem voltak megelégedve, hiszen végül nem lett ilyen termék, a vállalat pedig elvetette ezeket a terveket - nemcsak a prototípust, hiszen az Apple semmiféle hordozható hangszóróval nem rendelkezik.
 

És hogy vajon a jövőben várhatunk-e ilyen terméket?

Valószínűleg nem. Az legalábbis minden bizonnyal meglepő lenne, ha valaha is piacra kerülne egy akkumulátoros, hordozható okoshangszóró az Apple márkanév alatt. Az iPhone és az iPad hangszórói jelenleg elég jók, és minden bizonnyal az Apple azt preferálná, ha a felhasználók ezeket vennék meg, egy olcsóbb HomePod helyett. Ha az Apple mégis gondolkozna egy akkumulátoros hangszóró megjelentetésén, akkor azt valószínűleg a Beats márkanév alatt tenné. 

Sőt, talán még logikus is lenne, ha a Beats termékcsalád egy új hordozható hangszóróval bővülne, hiszen a cég az elmúlt években leginkább a vezeték nélküli fülhallgatókra fókuszált. Ettől függetlenül ha valaha lesz is hordozható Apple hangszóró valószínűleg évekre vagyunk a megjelenéstől, ugyanis jelenleg semmiféle pletykákat nem hallunk ehhez hasonló termékekről.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy akkor mégis mi várható 2022-ben, mindenképp olvassátok el a „Mire számíthatunk 2022-ben?” című cikksorozatunk első, valamint második részét!

 

Forrás: 9to5mac 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése