Olcsóbb Apple Music előfizetés: hogyan működik, és mikor lesz itthon elérhető?

Almás Pletykák   |   2022.01.04 - 22:00   |   Írta: Nagy Bence   |   1874
04. jan Olcsóbb Apple Music előfizetés: hogyan működik, és mikor lesz itthon elérhető?

Sok országban már használható az olcsóbb Apple Music, ami a megkötései ellenére is sokak hasznára válhatna.

Az Apple nemrég egy új, olcsóbb Apple Music előfizetést indított; bár alapból 9,99 dollárba kerül havonta magánszemélyeknek, illetve 14,99$-ba családoknak, a Voice Planért viszont mindösszesen 4,99 dollárt kell fizetni. A Voice Plan arra jó hogy a felhasználók Siri által kapjanak hozzáférést az Apple Music szolgáltatásához - viszont csak rajta keresztül érhető el, pl. a HomePodokhoz, vagy a CarPlayhez. Az Apple Music Voice Plan minden olyan Siri-képes készülékkel kompatibilis, amely képes az Apple Music lejátszására is. Ez azt jelenti, hogy az iPhone, iPad, Mac, Apple TV, HomePod, CarPlay és AirPods is működik vele - csak a harmadik féltől származó termékek, például a Samsung Smart TV-k nem támogatottak. Az előfizetés azonban Magyarországon még nem elérhető.

 

Mit hallgathatunk az Apple Music Voice Plan szolgáltatásával?

Az Apple Music Voice Plan teljes hozzáférést biztosít az Apple Music katalógusához. A könyvtár bármelyik dalának lejátszását kérhetjük, vagy bármelyik elérhető lejátszási listát vagy rádióállomást lejátszhatjuk - mindössze annyi a megközés, hogy csak Sirin keresztül tehetjük mindezt.

 

Mit nem tudunk megtenni az Apple Music Voice csomaggal?

A Voice Plan egyetlen bökkenője, hogy nem használhatjuk az Apple Music-ot az alkalmazáson keresztül, a zenelejátszást kizárólag a hangunkkal kell vezérelnünk - Siri segítségével. Ha tehát Ed Sheeran legújabb dalát szeretnénk lejátszani, akkor ahelyett, hogy a telefonon a Zene alkalmazás felhasználói felületét navigálnánk, Sirit kell megkérdeznünk, és azt kell mondanunk: "Play the new Ed Sheeran song".

 

Akkor mire használhatjuk az Apple Music alkalmazást?

Mivel az előfizetés tiltja a vizuális felhasználói felületet a zenelejátszásnál, a Zene alkalmazás teljesen más kezelőfelületet fog mutatni. Az egész kezelőfelület leegyszerűsített lesz, és a legutóbbi zenehallgatási előzmények mellett javaslatokat is tartalmaz majd arra vonatkozóan, hogy mit kérjünk a Siritől lejátszásra.

 

Mikor válik Magyarországon is elérhetővé?

Ez egy nagyon jó kérdés. Az Apple Music Voice Plan egyelőre csak a következő országokban érhető el: Ausztrália, Ausztria, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Hongkong, India, Írország, Olaszország, Japán, Kanada, Mexikó, Új-Zéland, Spanyolország, Tajvan, Tajvan, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

Magyarország nincsen közte, talán nem meglepő módon, gyakran később kapunk csak meg fejlesztéseket. Arra nincsen hivatalos információ, hogy mikor tudunk itthon is előfizetni az új fejlesztésre, azonban mivel annyira kötődik a Siri használatához, ha tippelnem kellene, én azt mondanám, akkor amikor elérhetővé válik a magyar nyelvű Siri.

Ti mit gondoltok, kapunk hozzáférést a Voice Plan-hez a magyar nyelvű Siri előtt?

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése