Jön a Spotify Plus

Tech Hírek   |   2021.08.06 - 08:41   |   Írta: L Ferenc   |   2682
06. aug Jön a Spotify Plus

Az új tarifacsomag sokkal olcsóbb a Premiumnál.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a YouTube megkezdte egy olyan új szolgáltatás tesztelését, mely a teljesen ingyenes és a 11,99 eurós Premium tarifa közötti határmezsgye elmosására hivatott. A 6,99 eurós Premium Lite teljesen reklámmentes, de a kikapcsolt kijelző melletti zenehallgatás és az offline funkciók hiányoznak belőle.

Minden jel arra mutat, hogy a Spotify is hasonló lépésre készül, vagyis érkezik egy az ingyenes szolgáltatás és a Premium közé ékelődő új tarifa. Utóbbi Spotify Plus névre hallgat és a híradások arról szólnak, hogy az Egyesült Államokban mindössze havi 1 dollárba kerül majd a használata. Ez konkrétan a tizede a Premiumért elkért havi 10 dollárnak. 

A reklámokkal tarkított ingyenes Spotify-t használók ugyan bármilyen albumot meghallgathatnak, de csak shuffle, vagyis véletlenszerű módban, és bár lehetőség van a számok átugrására, erre óránként maximum hatszor kerülhet sor. A free szolgáltatást használók számára is elérhetők lejátszási listák melyekből kiválaszthatók a kedvenc zenék, de ezeket a Spotify automatikusan generálja. A saját magunk által létrehozott playlistek esetében marad a shuffle mód.

Itt jön be a képbe az új Spotify Plus, mely ugyan az ingyenes Spotifyhoz hasonlóan reklámokkal tarkított, de segítségével bármikor bármelyik zeneszám lejátszható és akármikor akárhány muzsika egyszerűen átléptethető. Sokak számára szimpatikus lehet egy ilyen minimál havi díjas, és az ingyenes szolgáltatásnál sokkal jobban használható Spotify, azonban némi üröm az örömben, hogy az egyelőre még tesztelés alatt álló Spotify Plus jelenleg csak random módon érhető el a felhasználók számára.

Az üggyel kapcsolatban a szolgáltató csak annyit nyilatkozott, hogy belekezdett egy reklám-alapú új előfizetés tesztelésébe, ennek piaci elérhetőségével és egyéb részleteivel kapcsolatban egyelőre nem hozott nyilvánosságra információkat.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése