Működő AirPower prototípust vettek videóra

Almás Pletykák   |   2021.08.06 - 10:43   |   Írta: ARPII   |   971
06. aug Működő AirPower prototípust vettek videóra

Mégsem halott az Apple vezeték nélküli töltője?

A héten látott napvilágot egy videó, amit egy Apple eszköz gyűjtő, név szerint Giulio Zompetti töltött fel Twitter oldalára. A fiatalember ritka Apple termékeket gyűjt, és egészen szép gyűjteménye van, ami most egy vezeték nélküli töltővel bővült, ami kísértetiesen úgy néz ki, mint egy Apple AirPower prototípus. Az említett terméket még 2017-ben, az iPhone 8 és iPhone X bemutatóján láthattuk, 2018-as debütálás elmaradt, azóta pedig a cég már többször is leállította a projektet.

 

Persze nem egy prototípus készült a termékből, amit már láthattunk korábban is képeken, viszont a mostani videó egy teljesen új szemszögből mutatja meg az AirPowert. A töltőre tett iPhone egy egyedi iOS animációt mutat számunkra, amit eddig csak hivatalos Apple marketing anyagokban láthattunk, most viszont élőben is megpillanthattuk. Az animáció után láthattuk, hogy pontosan milyen készülékeket tölt az AirPower, és hogy azok hány százalékos töltöttségen vannak (ez esetben csak az iPhone).

 

Az Apple AirPower volt a cég kísérlete egy olyan vezeték nélküli töltő megalkotására, ami három különböző eszközt is képes egyszerre tölteni, ami akár lehet egy iPhone, AirPods vagy akár Apple Watch is egyidejűleg. Illetve a termékeket bárhová helyezhettük volna a töltő felületén, ugyanis a 14 réztekercsnek hála az egész töltő le volt fedve. Ez a megoldás piacvezető lett volna, ugyanis azelőtt maximum két eszköz töltésére alkalmas töltők léteztek, de ha még akadt is olyan, ami képes volt erre, annál is egy megadott pontra kellett helyezni a tölteni kívánt készüléket.

Azonban nem véletlenül nem létezett ilyen eszköz, ugyanis a több réztekercs használata több hővel jár, ami nem éppen szerencsés egy töltés esetében, hiszen csökken a teljesítmény, és az akkumulátor élettartama is nagyobb mértékben degradálódik. Sajnos az Apple is ebbe a hőmérsékleti problémába futott bele, ami miatt nem lett sosem valóság a „mindent töltő, tökéletes töltőből”.

 

A cikk elején látott videón kívül még terjeng egy az interneten, amit 2020 augusztusában tettek közzé. Itt a készülék szétszerelését láthatjuk, ahol részletesen megmutatják a belső komponenseket, többek között a réztekercseket is. Ez bizonyára egy belsős dolgozó által megszerzett prototípusról készült, ami meglehetősen kész állapotúnak tűnt. Erről mi is írtunk már korábban, így ha érdekel Titeket a téma, akkor az alábbi linken bővebben is olvashattok róla.

Ugyan a jelenlegi állás szerint a cég parkolópályára tette a projektet, a távoli jövőben viszont biztosan fogunk majd látni hasonló terméket, hiszen ez egy olyan ziccer, amit nem lehet kihagyni.

Ti mit gondoltok az AirPower-ről, vásárolnátok Magatoknak, ha lehetne? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése