Videón az AirPower szétszerelése

Tech Hírek   |   2020.08.29 - 14:55   |   Írta: ARPII   |   1383
29. aug Videón az AirPower szétszerelése

Így nézhet ki belülről az Apple vezeték nélküli töltője.

Az AirPower egy eléggé göröngyös utat járt be élete során, arról nem is beszélve, hogy kereskedelmi forgalomba még egyszer sem került. Először 2017 szeptemberében mutatták be, az iPhone 8 és az iPhone X mellett, ezeket a mobilokat ugyanis már lehetett vezeték nélkül tölteni, így a cég úgy gondolta, hogy emellé igazán dukálna egy töltő is. Nem is akármilyen töltő, ugyanis ennek a segítségével, egyszerre 3 különböző eszközt is tudtunk volna tölteni, (iPhone, Apple Watch, AirPods) az elhelyezésük pedig teljesen mindegy lett volna, ugyanis a töltő 16 darab réztekerccsel rendelkezett, valószínűleg ez okozta a „halálát” is.

 

Az Apple ugyanis hivatalos közleményben osztotta meg álláspontját a nagyérdeművel miszerint, „hatalmas erőfeszítések árán sem tudtuk elérni a termékeink minőségével szemben támasztott magas elvárásainkat, (túlmelegedési problémák miatt) ezért törölték a projektet. Idén azonban mi is írtunk róla, hogy ismét folynak a munkálatok egy ilyen eszköz elkészítésén, amit feltehetőleg ezen a videón is láthatunk.

 

A híres kiszivárogtató, John Prosser több képet és információt is megosztott velünk ezzel az eszközzel kapcsolatban, szerinte az AirPower a jövőre, az első negyedévben lesz majd megvásárolható, $250-ért (kb.: 75 000 Ft). Visszatérve a fent látott videóra, amit bilibili osztott meg Twitteren, ez sajnos nem magyarul, de még csak nem is angolul van, azonban maga a látvány is elég beszédes.

 

Maga a kiosztás kísértetiesen emlékeztet egy QWERTY billentyűzetre, ami lehet hogy csak dizájn, viszont az sem kizárt, hogy funkcionális is. Emellett tisztán lehet látni a 14 darab réztekercset, aminek segítségével bárhová helyezhettük volna a telefonunkat a töltő felületén, akkor is tudott volna tölteni. Magát az AirPowert pedig egy Lightning csatlakozón keresztül tudtuk volna ellátni energiával.

 

Maguk a tekercsek, amellett hogy sok van belőlük, meglehetősen közel helyezkednek el egymáshoz, minden bizonnyal ez lehetett a kiváltó ok a túlmelegedésnél. Egy normál vezeték nélküli töltő ugyanis 1, 2 maximum 3 réztekercset szokott használni, cserébe viszont csak bizonyos pontokon képes tölteni. További probléma lehetett még az előállítás költsége, ami egy ilyen komoly terméknél nem is kérdéses, tekintve azt, hogy az Apple szeret nagy árréssel dolgozni, lássuk be 75 000 Ft nem kevés egy töltőért, ami persze lehet hogy a legjobb a piacon.

 

Kivételek persze mindig akadnak, ahogyan most is. Az Apple kudarcát kihasználva sok cég próbált meg olyan terméket előállítani, amivel 3 eszközt tudunk egyidejűleg tölteni, vezeték nélkül. Pár egészen sikeres is volt, például a Nomad, ami dizájn téren sem volt utolsó, de a „FreePower” névre keresztelt töltő is érdemel egy kis figyelmet, amit két fiatal srác hozott össze, ez 18 réztekercset használ, a cég neve pedig Aira. Persze nagyobb cégek is érkeztek már érdekesebbnél-érdekesebb megoldásokkal, a Xiaomi töltőpadja például igaz hogy csak 1 készüléket képes tölteni egyidejűleg, viszont a készüléket elhelyezhetjük bárhova, egy kis motor pedig alá fogja nekünk vinni a réztekercset, miután meg is indulhat a töltés.

AirPower nélkül az Apple igencsak le van maradva a konkurenciához képest, amivel nagyon sokat veszíthettek az évek során, hiszen ez a technológia nagyban megkönnyíti az életünket. Legyen valaki akármekkora alma fanatikus is, ha a kedvenc cége nem forgalmaz ilyen terméket, akkor majd vásárol egy másiktól.

Ti mit gondoltok az AirPower-ről? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: PhoneArena

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése