B*zd meg! – Mondta Tim Cook, amikor Elon Musk az állására pályázott

Almás Pletykák   |   2021.08.06 - 12:15   |   Írta: ARPII   |   2138
06. aug B*zd meg! – Mondta Tim Cook, amikor Elon Musk az állására pályázott

Nem örült az ajánlatnak.

Sokan úgy tartják, hogy az Apple egyik legnagyobb hibája volt, hogy nem vásárolta fel a Tesla-t, amikor lehetősége lett volna rá. Persze egy ilyen történet sosem olyan egyszerű mint amilyennek elsőre hangzik, illetve mindig két oldala van, valamint a kettő ritkán egyezik, az pedig hogy kinek volt igaza örök homály fedi. Nem volt ez másképp a mostani esetünkkel sem, ahol idő közben olyan részletek derültek ki, ami egyértelművé tették, hogy a cég miért mondott nemet az üzletre: A Tesla vezetője, Elon Musk az Apple vezérigazgatója szeretett volna lenni.

 

2020 végén Elon Musk elárulta, hogy amikor a csőd szélén állt a vállalat, és éppen a Model 3 piacra dobására készültek, megpróbált egyeztetni az Apple-lel a Tesla eladásáról. Állítása szerint a cég válaszra sem méltatta.

Tim Higgins könyve, a Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century kicsit máshogy vázolja fel ezt a történetet. Eszerint Tim Cook és Elon Musk éppen egy telefonhívás közepén voltak, ahol a részletekről beszéltek, ekkor dobta be Musk igényét az Apple vezérigazgatói székére.

 

B*zd meg! – Mondta Tim Cook, majd rácsapta a telefont a Muskra.

 

Annak ellenére, hogy ez egy elképesztő történet, Musk tagadja, hogy bármikor is történt volna hasonló (a story kimenetelét tekintve nem meglepő). Pénteken azt írta Twitteren, hogy: „Cook és én sosem beszéltünk vagy írtunk egymásnak.”

Cook pedig így nyilatkozott egy 2021 áprilisi interjúban: „Sosem beszéltem Elonnal, de méltányolom és tisztelem mindazt amit a cégével elért.”

Érdemes még hozzátenni, hogy Tim Higgins a Wall Street Journal újságírója, nem éppen az a személy aki kitalál ilyen légbőlkapott történeteket.

 

Apple Car vs Tesla

A tény, hogy az Apple egyeztetett Elon Muskkal a Tesla felvásárlásáról több mint valószínű, a részleteket azonban kétséges hogy bármikor is megtudjuk. Az Apple már jó pár éve dolgozik a saját önvezető elektromos autóján, amivel a Tesla egyik legnagyobb ellenfele lehet, persze ez nem holnap fog megtörténni.

Ti mit gondoltok a történtekről, elhiszitek Tim Higgins állítását? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése