Ajándék AirPods-szal ösztönöznek oltakozásra

Tech Hírek   |   2021.08.09 - 08:58   |   Írta: L Ferenc   |   3194
09. aug Ajándék AirPods-szal ösztönöznek oltakozásra

A fiatalokat az Apple népszerű kütyüjével próbálják meg rávenni az oltás felvételére.

Nyakunkon a koronavírus világjárvány negyedik hulláma, mely a legtöbb szakértő szerint lényegében elkerülhetetlen, de sokat tehetünk annak érdekében, hogy a korábbiaknál kevesebb áldozatot szedjen. Még pedig elsősorban oly módon, hogy ha eddig esetleg még nem tettük meg, akkor mihamarabb beoltatjuk magunkat. 

Egyes országokban egyedi módon próbálják meg az oltás felvételére ösztönözni az embereket. Ilyen például az Egyesült Államok, ahol is Muriel Bowser, Washington D.C. polgármestere ajándékok révén igyekszik egyre több fiatalt az oltás pártjára állítani. 

A Bowser által indított kampány keretein belül a 12 és 17 esztendő közötti helyi fiatalok az első dózis felvételét követően egy ajándék AirPodsot, vagy egy 51 dollár értékű ajándékkártyát kaphatnak. AirPodsot a készlet erejéig tudnak felajánlani a fiataloknak, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mekkora mennyiségről lehet szó. Illetve megjegyzendő, hogy az oltásra ösztönző ajándékokat adott esetben a 18-21 éves helyi fiatalok is átvehetik.

Az AirPods az Egyesült Államokban 159 dollárba kerül, a vezeték nélkül tölthető változat ára pedig 199 dollár. A világszerte népszerű fülhallgató Magyarországon rendre 59990, illetve 74990 forintba kerül.

Nem Washington az egyetlen amerikai hely, ahol ily módon igyekeznek népszerűbb tenni az oltakozást. Nyugat-Virginiában nemrégiben pénzt, autót és fegyvereket ajánlottak fel az oltást felvevőknek, ezenkívül pedig többek közt Marylandben, Michiganben és Ohioban is kisebb-nagyobb összegeket fizetnek az olatkozóknak. 

Az Egyesült Államokban jelenleg a lakosság 49,7 százaléka tekinthető teljesen védettnek a COVID-19 ellen, 8,5 százalék pedig részleges védettséget élvez (összesen 58,2 százalék). Viszonyításképp, Magyarországon 56,73 százalékon áll a teljes védettség, a részlegesen védettek részaránya pedig 1,67 százalékos (összesen 58,4 százalék). Nem rossz eredmények ezek, azonban a nyájimmunitás eléréséhez ehhez jelentősen többre, 70-80 százalékra lenne szükség. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése