Ötletes új csomag a YouTube-tól

Tech Hírek   |   2021.08.03 - 08:25   |   Írta: L Ferenc   |   1390
03. aug Ötletes új csomag a YouTube-tól

Az új prémium csomag olcsóbban kínál kevesebb funkciót.

A YouTube bejelentette, hogy új szolgáltatáscsomag tesztelésébe kezd Európában. Az újdonságot YouTube Premium Lite-nak hívják, és annyi a lényege, hogy jelentősen olcsóbb, mint az eddigi YouTube Premium, de cserébe persze kevesebbet is kapunk tőle.

A YouTube Premium Lite egyszerűen azoknak készült, akik nem akarnak mást, mint reklámoktól teljesen mentes YouTube élményt. A 6,99 eurós havi díjú szolgáltatás előfizetőinek sem mobilon/tableten (iOS, Android), sem számítógépen, sem okostelevíziókon, sem pedig játékkonzolokon nem kell attól tartaniuk, hogy időről időre reklámok szakítják meg a videónézést. Ezenkívül a gyermekeknek szánt YouTube Kids alkalmazás is teljesen reklámmentessé válik a Premium Lite előfizetők számára.

A normál YouTube Premium további előnyeit azonban elbukjuk, így például nincs lehetőség arra, hogy kikapcsolt kijelző mellett, vagy másik alkalmazást az előtérbe hozva hallgassunk videókat, ezenkívül pedig offline videóletöltési szolgáltatást sem kapunk. Akik ezekre vágynak, azoknak továbbra is a 11,99 eurós Premium szolgáltatásra kell előfizetniük.

A YouTube első körben a következő európai országokban teszteli a Premium Lite-ot: Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia, Norvégia és Svédország. A későbbiekben várhatóan további országokban is elérhetővé válik a YouTube Premium Lite, és a vállalat elárulta, hogy a közeljövőben más új előfizetési formákat is tesztelni fog. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése