Letaszították a trónról a Samsungot, tarol a Xiaomi

Tech Hírek   |   2021.08.05 - 08:50   |   Írta: L Ferenc   |   1034
05. aug Letaszították a trónról a Samsungot, tarol a Xiaomi

Míg az első helyért ádáz csata folyik, az Apple stabilan tartja a harmadik helyét.

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az okostelefonok világpiacán jelenleg a következő a sorrend: Samsung, Xiaomi, Apple, Oppo és Vivo. De mi van akkor, ha csak az európai piacra fókuszálunk? Nos, ekkor kicsit más kép fogad, olyannyira, hogy hosszú idő után már nem a Samsung ül a képzeletbeli trónon.

A Strategy Analytics legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az elmúlt negyedévben több mint 12,7 millió Xiaomi okostelefont adtak el Európában, ami azt jelenti, hogy a kínai gyártó piacrésze 25,3 százalékra nőtt. Illetve azt is jelenti egyben, hogy a Xiaomi éves szinten 67,1 százalékos növekedést tudott produkálni.

Ehhez képest a Samsung eladási mutatói 7 százalékot romlottak: a dél-koreai mamutcég a jelzett időszakban csak 12 millió készüléket tudott eladni, ily módon pedig 24 százalékos piacrészével visszaszorult a toplista második helyére. 

A képzeletbeli bronzérem továbbra is az Apple nyakában lóg, mely a piaci átlagnál kicsit nagyobb, 15,7 százalékos növekedést regisztrált Európában. Az amerikai vállalat az elmúlt negyedévben 9,6 millió iPhone-t értékesített, ami 19,2 százalékos piaci részesedést hozott a konyhára.

A negyedik a kínai BBK égisze alá tartozó Oppo, mely vállalat 180 százalékkal javított korábbi eredményén, és 2,8 milliós eladási mennyiséggel 5,6 százalékos piacrészt hasított ki magának.

Az ötödik az az ugyancsak kínai Realme lett, mely – tessék megkapaszkodni – 1800 százalékkal több mobilt adott el, mint egy évvel korábban. Ez konkrétan 1,9 millió okostelefont, illetve 3,8 százalékos részesedést jelent. 

A piackutatók arról számoltak be, hogy a jelzett időszakban 50,1 millió smartphone talált gazdára az öreg kontinensen, ami éves szinten 14,4 százalékos növekedést jelent. A Huawei a globálishoz hasonlóan az európai kimutatásokban sem szerepel, ami annak következménye, hogy a vállalat Google szolgáltatások nélküli telefonjai mostanság alig fogynak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése