DownTube - Egy alkalmazás YouTube videók hallgatására az iPhone-odon

Alkalmazások - Játékok   |   2019.10.18 - 10:04   |   Írta: Kosztalma   |   3451
18. okt DownTube - Egy alkalmazás YouTube videók hallgatására az iPhone-odon

Egy ingyenes alkalmazás, ami háttérben történő zenehallgatást tesz lehetővé YouTube-ról a mobilodon. Hol lehet a csapda?

Alapból a Google YouTube alkalmazásában ez egy fizetős funkció, így mindenféleképp érdekelt, hogy hol van a csapda a DownTube alkalmazásnál. Nézzük is meg, hogy mit érdemes tudni róla!

Az alkalmazás App Store oldala leírja a fontosabb funkcióit, melyek közül azokra, amik nem teljesen fedik a valóságot, reagálok is kicsit:

  • több millió dalt hallgathatsz vele: nyilván, mivel a YouTube-ról szedi a videoklippeket…
  • streamelheted is a zenéket: öhm, nyilván? Miben tér ez el az előző ponttól?
  • rendelkezik keresővel: amiben a “three days grace the mountain”-re a Three Days Grace “The Mountain” című száma a második oldalon van.

Igazán príma!

Megjegyzés: gépelés közben jelent meg a teljes képernyős hirdetés, így ha csak egy kicsit nem figyelsz oda, akkor gyorsan átrepülhetsz egy másik alkalmazásba.

  • szuper gyors, biztonságos, felhasználóbarát zenelejátszó: annyira felhasználóbarát, hogy első indításkor egy kis útmutatót is ad.

Megjegyzés: a hangerő állító gesztust egyáltalán nem tudtam működésre bírni.

  • magas minőségű videolejátszás: ez mondjuk pont teljesen mindegy, hiszen azért akarjuk ezt az alkalmazást használni, hogy a háttérben hallgassuk a YouTube-ot.
  • dinamikus toplisták böngészése – hallgasd meg a világ slágereit: rossz helyesírással keres YouTube-on olyan lejátszási listákat, amikben szerepel az “ITUNE”, az “Itunes” vagy a “Spotify” kifejezés.

  • zeneszámok kedvencnek jelölése – érd el gyorsan a kedvenc számaidat: ezt a funkciót nem találtam meg az alkalmazásban.
  • lejátszási listák támogatása – készíts lejátszási listát táncoláshoz, edzéshez, utazáshoz/kocsiba, bulikhoz
  • magas felbontású dalok hallgatása: kicsit úgy érzem, hogy vagy ez vagy a “magas felbontású videó” elég lenne
  • teljesen felszerelt alkalmazáson belüli médialejátszó: ez is a már meglévő “szuper gyors…” ponttal egyező tartalommal rendelkezik

Őszintén, már az alkalmazás leírása is sejteti, hogy nem egy igazán minőségi munkával van dolgunk, de ha elkezdjük használni, azonnal rájövünk, hogy bizony tényleg vannak benne bőven hibák.

Se az alsó fülsáv, se bármely más felületi elem nem rendelkezik behúzással, így rálógnak a fősávra.

Ráadásul az alkalmazás utolsó, fogaskerekes jelölt füle egyetlen egy funkcióval rendelkezik, ami a felhasználóknak releváns, mégpedig az időzítő. Mondanom se kell, hogy az is igazán igényes:

De igazából a legtöbb esetben semmi szükség az időzítőre, ugyanis a háttérben nem vált számot az alkalmazás, ha lejátszási listát hallgatsz!

Ez nem gond, ha a “Look at my horse” vagy a “Nyan cat” 10 órás verzióját hallgatod, esetleg egy 2,5 órás kattogós minimál mixet, de normális lejátszási listáknál elég nagy érvágás, hogy minden szám végén meg kell nyitnod az alkalmazást.

Maga az alkalmazás neve is megtévesztő, hiszen a “Down”-ból arra következtethetnénk, hogy biztosít lehetőséget a YouTube videók letöltésére, de erről szó sincs. A DownTube-bal nem lehet videókat letölteni YouTube-ról!

Szóval összességében a DownTube borzasztó felületen, rossz keresővel, zavaró reklámok mellett lehetővé teszi, hogy meghallgass 1 videót a háttérben, ami után újra meg kell nyitnod.

Ha számodra nem fontos az igényes felület és nem zavar, ha néha véletlenül rákattintasz egy hirdetésre, ami a Safariba, majd az App Store-ba dob és még attól is el tudsz tekinteni, hogy minden videó végén újra meg kell nyitnod az alkalmazást a háttérben történő lejátszáshoz, akkor innen letöltheted: DownTube - Music for youtube

Igazából ha szeretnél rendesen a háttérben videókat hallgatni YouTube-ról, akkor a YouTube Premium szolgáltatására kell beruháznod. Ez 11,99 euró havonta (vagy 17,99 euró az 5 fős családi program, illetve 6,99 euró diákoknak), cserébe viszont a háttérben való lejátszás mellett a videók letöltésének lehetőségét is megkapod, ráadásul a reklámoktól is megszabadulsz és még egy Google Play Zene előfizetést is kapsz ajándékba.

Nekem eleve furcsa a YouTube-ról való zenehallgatás, mert rendelkezem Apple Music előfizetéssel, de ha már mindenképp YouTube-ról akarnék zenét hallgatni, akkor nem vetemednék a DownTube alkalmazásra, hanem előfizetnék a YouTube prémium verziójára, mivel az sokkal többet nyújt a DownTube-nál.

Te hogyan szoktál zenét hallgatni iPhone-odon?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése