Világelső új szuper monitor érkezett

Tech Hírek   |   2022.01.03 - 09:10   |   Írta: L Ferenc   |   925
03. jan Világelső új szuper monitor érkezett

Az újdonsággal vélhetően a játék és a munka is élvezet lesz.

A Samsung rengeteg új termékkel vágott neki az új esztendőnek, melyek közül talán a legizgalmasabb az Odyssey Neo G8, ami nem más, mint a világ első 240 Hz-es frissítésre képes 4K monitora. Az Apple kínálatában elérhető képmegjelenítőkre nem igazán lehet panaszunk, azonban ilyen képességű képernyőt egyelőre nem találunk az amerikai vállalalt kínálatában. 

A nagyközönség által testközelből először a Las Vegas-i CES szakkiállításon megtekinthető újdonság 1 milliszekundumos válaszidővel, valamint többek közt AMD FreeSync Premium Pro és Nvidia G-Sync támogatással rendelkezik, ami garanciát jelent arra, hogy a számítógépes játékosok a lehető legjobb vizuális élményben részesülhetnek. 

A folyadékkristályos panel háttérvilágításáról mini LED technológia gondoskodik, melynek apró fényforrásai mintegy negyvenszer kisebbek a hagyományos LED-es háttérvilágításokban található fénykibocsátó egységeknél. Ennek köszönhetően minden korábbinál jobb lehet a képminőség, ezenkívül pedig a Quantum Matrix és Quantum HDR 2000 technológia, valamint a 2000 nites csúcsfényerő mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A dél-koreai gyártó vadonatúj gamer monitora 1000R kivitelű, vagyis nem sík, hanem ívelt formájú. A jelzésben az R a rádiuszra, vagyis az íveltséget meghatározó sugárra utal, és az 1000-es érték arra utal, hogy ez a monitor sokkal jobban ívelt, mint a kereskedelmi forgalomban kapható egyéb 1500R, illetve 1800R társai. 

Egyelőre nem tudni, hogy a Samsung Odyssey Neo G8 pontosan mennyibe fog kerülni. Viszonyításképp, a tavaly debütált és ugyancsak 1000R kivitelű Samsung Odyssey Neo G8-at 600-800 ezer forint magasságában jegyzik Magyarországon. Utóbbi nagyobb méretű, konkrétan 49 colos képátlójú, viszont még nem 4K, hanem csak QHD felbontással rendelkezik. 

Az újdonságon két darab HDMI 2.1 és egy DisplayPort 1.4 csatlakozó aljzat található, az Auto Source Switch+ funkció pedig arról gondoskodik, hogy a monitor mindig automatikusan arra a bemeneti forrásra kapcsoljon, amelyet éppen aktiváljuk. Végül, de nem utolsó sorban a CoreSync funkcióról is említést kell tennünk, melynek lényege, hogy a készülék hátoldalán található LED-es RGB világítás a monitor által megjelenített képi világnak megfelelő színű fényt bocsát ki magából. 

Az Odyssey Neo G8 forgalmazása az ígéretek szerint 2022 első felében kezdődik meg. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése