Tavasszal jön a vadonatúj iMac Pro

Almás Pletykák   |   2021.12.20 - 08:38   |   Írta: L Ferenc   |   1039
20. dec Tavasszal jön a vadonatúj iMac Pro

Már nem kell sokat várnunk az új külcsínű és igen komoly teljesítményű masina leleplezésére.

Idén alaposan megújult a 24 colos iMac és amennyiben hihetünk a pletykáknak, a jövő esztendőben a 27 colos iMac ráncait is fel fogják varrni. Jól értesült források szerint az iMac Pro néven érkező újdonság hivatalos leleplezésére várhatóan tavasszal kerül majd sor, sőt, jó esély van arra, hogy a bemutatóra már márciusban sort fog keríteni az Apple. 

Az iMac Pro külseje várhatóan a 24 colos iMacére fog hasonlítani, fekete kávái állítólag minden korábbinál vékonyabbak lesznek. A 2021-es MacBook Prókhoz hasonlóan az iMac Pro kijelzője is mini-LED technológiára fog épülni, melynek köszönhetően nő a fényerő és a feketék minden korábbinál sötétebbek lehetnek, ezenkívül pedig a remek HDR támogatásról, a ProMotion technológiáról, illetve a 120 Hz-es frissítési sebességről is említést kell tennünk. 

Egyes források úgy tudják, hogy az Apple meg fogja növelni a képernyő méretét, tehát 27 colosnál nagyobb képátlóra számíthatunk, mások viszont esküsznek arra, hogy a panel továbbra is 27 colos lesz. A gyártó állítólag a Face ID-t is teszteli az új modellen, azonban egyelőre még korántsem biztos, hogy ez a feature be fog kerülni a végleges termékbe. 

A motorháztető alatt a MacBook Próból ismerős M1 Pro és M1 Max processzorok teljesítenek szolgálatot, és elképzelhető, hogy érkezik egy emelt teljesítményű új csúcskategóriás chip is. Mindkét chipben tíz processzormag található, a Próban 16 grafikusmaggal, a Maxben pedig 32 grafikusmaggal megspékelve. 

Az USB-C/Thunderbolt portokkal, HDMI-kimenettel és SD-kártyaolvasóval felvértezett iMac Pro alapára várhatóan 2000 dollár (652 ezer forint) magasságában fog alakulni. 

A 24 colos iMac magyarországi hivatalos ára jelenleg 540-700 ezer forint, a 27 colos modellt pedig 750-950 ezer forintos áron jegyzik.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése