Képeken a szuperkicsi új Mac mini

Almás Pletykák   |   2021.05.26 - 09:03   |   Írta: L Ferenc   |   1040
26. máj Képeken a szuperkicsi új Mac mini

Az Apple kompakt számítógépe minden korábbinál kisebb lesz.

A közelmúltban röppentek fel az első pletykák azzal kapcsolatban, hogy az Apple-nél már javában dolgoznak a következő generációs Mac mini fejlesztésén, és most már meg is érkeztek az újdonságról készített első renderelt képek.

A teljesen új fejlesztésű Mac mini minden korábbinál kisebbnek ígérkezik, és a várakozások szerint négy USB 4.0/Thunderbolt 3 Type C csatlakozó aljzat, két USB-A port, egy Ethernet csatlakozó, egy teljes méretű HDMI-port és egy az M1-es iMacről ismerős mágneses tápcsatlakozó található rajta. 

Pletykák szerint a következő generációs Mac mini borítása csak részben lesz fémből, a tetejét ugyanis valamilyen plexiüveg jellegű megoldás fogja borítani. Az újdonság hivatalos leleplezésére várhatóan a júniusi WWDC konferencián kerül majd sor, ahol többek közt az új 14 és 16 colos MacBook Pro is be fog majd mutatkozni.

Mindhárom új készülék "agya" az Apple vadonatúj M1X/M2 chipje lesz, melyben nyolc nagyteljesítményű és két hatékony működésű processzormag kap helyet. RAM-ból maximum 64 GB-ot támogatnak majd a masinák. 

Emlékezetes, hogy az Apple legutóbb tavaly novemberben mutatott be új Mac minit, ekkor debütált a széria jelenleg is kapható aktuális ötödik generációja, melynek legfőbb újdonsága az Apple saját fejlesztésű M1 processzora. Ez a verzió várhatóan az Intel-alapú régi Mac miniket váltja majd a termékkínálatban, amint feltűnik a színen a hatodik generációs új változat. 

Apple M1 chipes Mac minink jelenleg minimum 310 ezer forint ellenében lehet, ennyibe kerül ugyanis a 8 GB memóriás, illetve 256 GB-os SSD meghajtós alapmodell. Az 512 GB-os SSD-vel szerelt M1-es Mac mini alapára 390 ezer forint. A 3 GHz-es 6 magos Intel Core i5 processzoros, 8 GB memóriás és 512 GB-os SSD-s Mac mini 470 ezer forinttól indul.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése