Mire számíthatunk az Apple-től 2022-ben? - Apple AR/VR headset, Mac mini, iPad Pro és még sok más

Almás Pletykák   |   2022.01.18 - 17:21   |   Írta: ARPII   |   1430
18. jan Mire számíthatunk az Apple-től 2022-ben? - Apple AR/VR headset, Mac mini, iPad Pro és még sok más

Számos újdonság érkezik majd.

Az Apple számos termékkategóriában képviselteti magát, a telefonoktól kezdve, a tableteken és okosórákon át egészen a számítógépekig. Ezek az eszközök mind frissülnek majd a 2022-es év során, illetve az is lehetséges, hogy egy új kategóriát is láthatunk majd bemutatkozni, névlegesen a cég AR/VR headset-jét.

Ezen kívül láthatjuk majd az első notch nélküli iPhone-t, egy nagyobb iMac-et mini-LED kijelzővel és az Apple saját gyártású chipjével, egy teljesen újragondolt MacBook Air-t, illetve Apple Watch-ot és iPad-eket is. Ne felejtsétek el, hogy ez egy két részes cikksorozat második fele, amiben az Apple AR/VR-ról, iPhone SE-ről, Mac mini-ről, Mac Pro-ról, iPad Pro-ról és pár Apple monitorról kerül majd említés. Az első cikket ezen a linken keresztül tudjátok majd elérni, ahol az iPhone 14-ről, Apple Watch Series 8-ról, AirPods Pro-ról, MacBook Air-ről, és az iMac Pro-ról beszélünk majd.

 

Apple AR/VR headset

Az Apple már évek óta dolgozik virtuális és kiterjesztett valóságot használó eszközökön, az első AR/VR (vagy mixelt valóság) headset pedig még idén év vége előtt piacra kerülhet. A kütyü hasonlóan nézhet majd ki, mint a Facebook Oculus Quest VR headset-je, azonban letisztultabb megjelenéssel, szövet fejrésszel és egyéb könnyű anyaghasználattal a kényelmes viselet érdekében.

 

A készülék lelke kettő darab, egyenként 4K-s micro-LED kijelző lehet, amit a Sony szolgáltat majd a cég számára. Emellé társul számos szenzor és tucatnyi kamera, a környezet pontos feltérképezésére és a viselő mozgásának felismerésére. Az Apple elemző, Ming-Chi Kuo szerint a 15 darab kamera közül több mint a felét a kiterjesztett valóság élményre, hatot pedig biometrikus célokra használ majd.

A vállalat több vezérlési megoldáson is dolgozik, beleértve egy gyűszű szerű megoldást is, amit az ujjunkra húzhatunk fel. A headset figyeli majd a szemmozgásunkat, és a kéz gesztusainkat, illetve ezek mellett fizikai irányító szervek is lesznek majd az eszközhöz.

A pletykák szerint az eszköz az M1-es processzorhoz hasonló Apple lapkával lesz felszerelve, aminek köszönhetően bármilyen külső eszköz segítsége nélkül tud majd működni. Az Apple ezen felül egy külön App Store elkészítését is tervezi, ahol játékokat, videókat, filmeket és egyéb más tartalmakat tölthetünk majd le.

A saját lapka miatt a headset igencsak borsos áron fog majd a boltok polcaira kerülni, ugyanis nagyjából $3 000 (kb.: 950 000 Ft) körüli összeget is elkérhetnek majd érte. Ami pedig a megjelenést illeti, konkrét hónappal még nem tudunk szolgálni, de még az idei év végezte előbb debütálhat ez az új csoda.

 

iPhone SE

2022-ben várható egy új iPhone SE is, amiről korábban azt hallhattuk, hogy nagyobb kijelzője lesz mint az elődmodellnek, ez azonban sajnos nem idén történik majd. A legfrissebb információk szerint a közetkező iPhone SE azonos dizájnnal rendelkezik majd, mint az iPhone 8. Ez 4,7 colos kijelzőt jelent, ami talán még mindig IPS LCD lehet majd, Amoled helyett. Emellett megkapjuk az eddigi nagy alsó és felső kávákat, illetve a Touch ID-s Home gombot is.

 

Ez a modell azoknak kedvez majd akik nem szeretnének olyan sokat költeni egy mobilra, de azért örülnének egy friss iPhone-nak a kezeik között, illetve nem bánják a Touch ID használatát. A készülék ezen felül az Apple A14 vagy A15-ös lapkáját kaphatja majd 5G modemmel, ugyanis az elemző, Ming-Chi Kuo az eddigi legolcsóbb 5G-s iPhone-nak hívta eddig. Megjelenés tekintetében az év első felére is számíthatunk, illetve eléggé valószínű, hogy az Apple megtartja az eddigi 175 000 Ft körüli árazását.

 

Mac mini

Mac mini első sorban új külsőt kaphat, ami hasonló lesz az eddigi szögletes formához, viszont vékonyabb házzal és eltérő anyaghasználattal érkezik majd.

 

A pletykák szerint egy „plexiüvegszerű teteje” lesz, ami az alumínium házon felül fog elhelyezkedni, illetve két tónusú megjelenésben is kapható lesz majd.

 

Hardveres téren itt is a 2021-es MacBook Pro-kban használt M1 Pro és M1 Max lapkákat kapjuk majd, emellé pedig párosul majd 4 Thunderbolt port, a korábbi kettő helyett. Emellett rendelkezik majd egy pár USB-A, Ethernet és HDMI porttal is, valamint egy mágneses töltő kábel bemenettel.

 

Mac Pro

Az új Mac Pro esetében nem egy, hanem két új modellről is beszélhetünk majd, amiből az egyik a 2019-es Mac Pro utódja lesz, ugyancsak moduláris dizájnnal, nagyobb külső változtatások nélkül.

 

A másik fejlesztés alatt álló modell szintén csak hasonló dizájnnal bír majd, mint a 3 évvel ezelőtti változat, azonban egy sokkal kisebb, kompaktabb kiszerelésben, ami nagyjából fele akkora lehet majd. Itt is alumínium házat kapunk majd, a Bloomberg szerint pedig a külső nosztalgiát ébreszthet majd egyesekben a Power Mac G4 Cube iránt.

 

Szomorú, és meglepő módon, a nagyobb modell még Intel chippeket fog használni, ugyanis előfordulhat, hogy az Apple Mac Pro-ba szánt processzorja még nem képes felvenni a versenyt komolyabb feladatok elvégzésében az Intel megoldásával. Az Apple folyamatosan áll át a saját lapkáinak használatára, azonban ez a folyamat a nagyobb gépek esetében még eltarthat egy ideig.

A kisebb változat azonban almás vasat kaphat a motorházteteje alá, 20 vagy 40 CPU maggal, és 64, vagy 128 GPU maggal. A kínálat tetején hatalmas ugrásra számíthatunk grafikus teljesítményt illetően, ami többszöröse lesz azoknak a moduloknak, amiket az Apple eddig az Nvidia-tól, vagy az AMD-től kapott. Debütálást illetően még sötétben tapogatózunk, azonban a cég 2 éves átállást ígért a saját lapkákra, így 2022 vége előtt még meg kell pillantsuk az első Apple szilíciumos Mac Pro-t.

 

iPad Pro

2022 az iPad Pro szériának is nagy év lesz, ugyanis megint viszontláthatjuk majd a 11, illetve 12,9 colos modelleket, amik közül most már a kisebb verzió is megkapja a mini-LED kijelzőt, ami tavaly még csak a nagytestvér privilégiuma volt. Ezen felül elhagyhatják a fém hátlapot is, amit üveg vált majd fel, a vezeték nélküli töltés támogatásának érdekében.

 

Ez a töltés pedig nem akárhogyan, hanem MagSafe-en keresztül történhet majd, amit eddig az iPhone 12 és 13-as széria is használt. Még egy érdekes apróság lehet majd a tény, hogy a vezeték nélküli töltés nem csak egy irányba működhet majd, hanem fordítva is, így az iPad-ünkkel akár egy AirPods-ot, vagy iPhone-t is tölthetünk majd.

Emellett azonban „visszalépésről” is lehet majd szó, ugyanis a 2022-es modellek úgy tűnik, hogy nem M, hanem A szériás lapkával érkeznek majd, amik szintén elképesztően erősek, viszont nem annyira, mint a laptopokban használt M1, M1 Pro, vagy M1 Max. Emellett a kiszivárogtató, Dylandkt azt állítja, hogy az új Pro modellek horizontális kamera, és fektetett Apple logót kapnak majd a hátlapon, ezzel is népszerűsítve az iPad fektetett használatát a felhasználók körében.

Kevésbé valószínű, azonban szó esett még az iPad kapcsán az OLED kijelzőről is, egy új Apple Pencil-ről, titánium házról, ezek azonban eléggé ingatag lábakon állnak, így kezeljük őket fenntartással.

 

Apple monitorok

Az Apple állítólag már dolgozik a Pro Display XDR utódján, illetve mellette több pénztárcabarátabb monitor opción is, amik vele egyidőben jelenhetnek majd meg. Itt szó eshet egy 24, illetve 27 colos modellről, valamint egy 32 colos Pro Display XDR 2-ről is, amik 2022 folyamán mutatkozhatnak majd be a nagyérdeműnek.

 

Ezek lettek volna a mi jóslataink 2022-re, az Apple termékfelhozatalát illetően. Ne felejtsétek el, hogy ez egy két részes cikksorozat második fele, amiben az Apple AR/VR-ról, iPhone SE-ről, Mac mini-ről, Mac Pro-ról, iPad Pro-ról és pár Apple monitorról volt szó. Az első cikket ezen a linken keresztül tudjátok majd elérni, ahol az iPhone 14-ről, Apple Watch Series 8-ról, AirPods Pro-ról, MacBook Air-ről, és az iMac Pro-ról beszélünk majd.

 

Ti melyik eszközt várjátok leginkább az Apple-től? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése