Fejlett alváselemzés jöhet az új Apple Watch-ba?

Almás Pletykák   |   2022.01.20 - 17:54   |   Írta: Nagy Bence   |   2179
20. jan Fejlett alváselemzés jöhet az új Apple Watch-ba?

Egy alvásfigyeléssel kapcsolatos almárka arra mutat, hogy a legújabb Apple Watch intelligensebb és fejlettebb alvásmegfigyelésre is képes lesz.

Az Apple Watch okosórák 2020 óta rendelkeznek alvásmegfigyeléssel. Az Apple webshopjában a következőképpen hirdeti a legújabb Apple Watch-ot, a Series 7-et:

„Álmaid órája. Az Alvás app nem csupán rögzíti az alvásadataidat, de ütemezést és esti rutint is kialakíthatsz vele, hogy elérd a kitűzött alvási céljaidat. Sőt, a percenkénti légzésszámodat is követi, míg te alszol. Mindent megtesz a pihenésedért.”

Ennek ellenére sokak szerint az Apple Watch-ok nem használják ki a bennük rejlő potenciált, ugyanis az alváselemzés csak a legalapvetőbb adatok megfigyelésére és elemzésére képes. A jövőben azonban egyes pletykák szerint komolyabb fejlesztéseket várhatunk e tekintetben is. Ezt támasztják alá azok a hírek is, hogy az Apple bejelentés nélkül, csendben leállította a Beddit alvásfigyelő készülék értékesítését Magyarországon és más országokban, például az Egyesült Államokban is. 

 

A Beddit és a hiányzó fejlesztések

Az Apple közel öt évvel ezelőtt jelentette be a Beddit alváskövető cég felvásárlását. Az akvizíció óta 2018 végén dobták piacra az új Beddit Sleep Monitor 3.5-öt, amely frissítés során kisebb változtatásokat eszközöltek a terméken. Ezt leszámítva azonban az Apple egyáltalán nem fordított nagy figyelmet a Beddit márkára - sem a hardver, sem a szoftver tekintetében.

Sőt, valójában az Apple változtatásai a Beddit termékek kapcsán leginkább egyes funkciók eltávolítására összpontosított. Az alkalmazás 2018-ban elvesztette a szinkronizálás lehetőségét, míg a Beddit alvásfigyelő 3.5 elhagyta az Android eszközök támogatását, valamint egy csomó egyéb funkciót, amelyek a készülék elődjében, a Beddit 3.0-ban még működtek.

Most, több mint három évvel a Beddit Sleep Monitor 3.5 megjelenése óta, az Apple teljesen megszüntette a Beddit terméket. Természetesen még mindig kapható bizonyos kiskereskedőknél, de az Apple weboldaláról már nem rendelhető, és ha a Beddit weboldaláról próbáljuk megvásárolni, ugyanarra a törött linkre jutunk.

 

 

A megszüntetésig az Apple a Beddit alvásfigyelőt 54 990 forintért árulta Magyarországon. Maga a Beddit Monitor egy kis érzékelőcsík volt, amely a lepedő alá helyezve a vállalat leírása szerint automatikusan mérte az alvás idejét, a pulzusszámot, a légzést, a horkolást, a hálószoba hőmérsékletét, sőt még a páratartalmat is.

A Beddit alkalmazás persze továbbra is elérhető maradt az App Store-ban, és a terméknek továbbra is működnie kell azoknak a felhasználóknak, akik korábban már megvásárolták.

 

Mit jelent ez az Apple Watch-ra nézve?

A Beddit termékcsalád megszüntetése jelentheti azt, hogy az Apple a saját termékeibe, például az új Apple Watch Series 8-ba szeretné integrálni a különböző alvásmegfigyelésért felelős funkciókat. Így egyes pletykák szerint a cupertinói vállalat a Beddit tapasztalatát, technológiáját és tudását használja fel az Apple Watch fejlesztéseihez.

Az Apple Watch okosórákon évekig kizárólag harmadik féltől származó alvásfigyelő alkalmazások használatával követhettük nyomon éjszakai tevékenységünket, de az Apple a watchOS 7-tel hozzáadta az alváskövetés natív támogatását. Azonban az alváskövetés jelenlegi implementációja meglehetősen kezdetleges, de a The Wall Street Journal is arról számolt be, hogy az Apple Watch Series 8-ban már a fejlett alvásminták és az alvási apnoe felismerésére is képes lehet. Ideális esetben az Apple további alváskövetési újdonságokkal készül az Apple Watch számára, mind hardveres, mind szoftveres fejlesztések tekintetében.

Azonban a Beddit termékcsalád megszüntetésén kívül az Apple Watch új, lehetséges funkcióiról szóló hírek, nem többek pletykáknál, szóval mindenképpen fenntartással kell kezelnünk őket a hivatalos bemutatásig.

Természetesen ha lesznek hivatalos híreink, ugyanígy megírjuk a HasználtAlmán!

 

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése