Az Apple Watch rejtett böngészője

Tippek és trükkök   |   2021.11.01 - 13:25   |   Írta: Hidasi Ákos   |   6042
01. nov Az Apple Watch rejtett böngészője

Az Apple Watch rendelkezik beépített böngészővel, viszont nem olyan egyszerű megtalálni. Megmutatjuk, hogyan lehet mégis előhívni a funkciót.

Egy talán kevésbé ismert Apple Watch funkció segítségével használhatjuk az órát internetes keresésre, hírek olvasására, és valójában bármire, amit böngészőből elérhetünk. Bár a böngésző nincs jelen külön alkalmazásként, az Apple Watch-ok tartalmazzák, mint beépített funkciót.

Bár igaz, hogy az óra kis képernyőjén keresni és olvasni nem igazán ideáls, viszont ha éppen nincs a telefonunk a közelünkben, nagyon hasznos lehet. Ez a böngésző jelenik meg például akkor, amikor egy linket akarunk megnyitni az óránk segítségével.

Erre alapozva mutatunk meg néhány egyszerű módot, ahogyan előhívhatjuk az Apple Watch böngészőjét. A keresőt megnyithatjuk Siri, az Üzenetek, vagy a Mail segítségével is.

 



A lényeg, hogy egy linket kell kapnunk, amire kattintva megnyílik a böngésző. Ezt könnyedén elérhetjük úgy, hogy megkérjük Sirit, hogy keressen rá valamire. Ilyenkor Siri a válaszához csatol egy internetes találati listát, ami közül bármelyik linkre kattintva eljuthatunk a böngészőhöz.

Ugyanez természetesen működik egy Mail-ből vagy Üzenetekből megnyitott linkkel is. Jó stratégia lehet akár egy linkgyűjtemény kialakítása is. Ha néhány hasznos linket összeírunk egy levélbe, majd azt elküldjük magunknak, könnyedén használhatjuk a későbbiekben az így kapott levelet egy állandó kiindulási pontnak.

Néha egy-egy link megnyitása után ,,reader mode"-ban, vagyis olvasói nézetben nyílik meg az ablak. Ilyenkor a képernyő tetején az oldalcímre kattintva, majd a ,,Web View" kiválasztása után kaphatunk teljes értékű keresési élményt. A vissza, előre és újratölés gombok is szintén az oldalcím megérintésével válnak elérhetővé.

Bár léteznek harmadik felek által gyártott, Apple Watch-on több-kevesebb sikerrel használható böngészők, ezek sokszor enyhén szólva sem működnek tökéletesen. Bár az Apple saját gyártású "rejtett" böngészője sem tökéletes internetes keresésekhez, talán mégis ez a legjobb alternatíva.

 

Forrás: Screenrant

Kapcsolódó tartalmak:

  • Touch ID-val és iPhone XR dizájnnal érkezhet az új iPhone SE
  • Apple Car: Minden, amit eddig tudunk - első rész
  • iOS 15: 6 rejtett funkció, amely megkönnyíti az életedet
  • Az Apple bemutatta a 14, illetve 16 colos MacBook Pro modelleket – árak és megjelenés



Kommentek megjelenítése