Apple Watch Series 7 vs. Apple Watch Series 6: Mi változott pontosan? Megéri az újabbat venni?

Apple Hírek   |   2021.11.01 - 13:50   |   Írta: Hidasi Ákos   |   2072
01. nov Apple Watch Series 7 vs. Apple Watch Series 6: Mi változott pontosan? Megéri az újabbat venni?

Az Apple Watch 7-edik kiadásával változtat 3 év után először az Apple az órái képernyőméretén, de természetesen nem csak ez változott. Ebben a cikkben ezeket a változtatásokat vesszük sorra.

Kijelző

A legszembetűnőbb változtatás természetesen a kijelzőt érintette. Az Apple Watch 6-hoz képest 20%-kal nőtt a kijelző mérete, az Apple Watch 3-hoz képest pedig 50%-kal kapunk nagyobb kijelzőt az új órában az Apple saját elmondása alapján.

Ezzel párhuzamosan a kávák területe 40%-kal csökkent az előző generációhoz képest, így összességében a jelentős kijelzőméret növeléssel együtt sem lett sokkal nagyobb az óratest.

A kijelző egy másik módon is fejlesztésre került: nem csak a mérete, de a fényereje is megnőtt. Az Apple elmondása szerint 70%-kal nőtt a kijelző fényereje, ez viszont csak a beltéri használatra vonatkozik, ha bekapcsoljuk az always on módot és leengejük a csuklónkat.

 

Strapabíróság

Az Apple Watch Series 6-hoz képest strapabíróság tekintetében is fejlesztett az Apple: a képernyő 50%-kal lett vastagabb az új órában a tavalyi modellhez képest. Részben ennek köszönhetően a 7. generációs Apple Watch lett az első, ami megkapta az IP6X porállósági jelzést is, ami lényegében teljes porállóságot jelent. A vízállóság a 6. generációhoz hasonlóan maradt 50 méter.

 

Billentyűzet

Az Apple Watch 7 lesz az első generáció, amibe már kerül bilentyűzet is; segítségével a telefonunkhoz hasonlóan gépelhetünk majd az órán. Így könnyebb lesz hosszabb üzeneteket írni az órán, akár pötyögve, akár az ujjunkat a betűk közt csúsztatva.  

Gyorsabb töltés

Bár az akkumulátorkapacitása nem nőtt az új órának, helyette egy szinte ugyanannyira hasznos fejlesztés érkezett. A becsült maximális üzemidő továbbra is 18 óra lesz, az új modell azonban 33%-kal gyorsabban fog tölteni, mint az előző generáció. Bár az üzemidő továbbra sem elég egy teljes napnyi használatra, ezzel a fejlesztéssel kényelmesebbé válhat az alvásfigyelés, hiszen elég lehet akár néhány perc is, hogy újratöltsük az óránk akkumulátorát az éjszakára.

 

Új színek

Az alumínium változat, (a legolcsóbb modell a szériában) 5 új színben elérhető: Éjfekete, csillagfény, kék, zöld és Product RED.

A csillagfény elnevezés fehérarany színt takar, ami a korábbi ezüst helyére érkezett, az éjfekete pedig matt sötétszürke színű, valamelyest sötétebb, mint a korábbi asztroszürke, amit levált.

Szintén újdonság a zöld színváltozat, idén először elérhető ilyen színben Apple Watch.

Az idei kék órák kicsit világosabbak, mint a tavalyi tengerészkék modellek, a Product Red színe pedig nem igazán változott, ami nem is meglepő.   

A drágább modellek színváltozataiban nem történtek változtatások.

Összegzés

Összességében talán azt lehet elmondani, hogy aki Apple Watch 3-ról, vagy korábbi modellről váltana, annak mindenképpen szembetűnő  lesz a különbség, megérheti az újítás. Aki viszont az 5-ös vagy 6-os generáció és az idei Apple Watch közt hezitál, annak nem biztos, hogy rossz döntés a régebbi modellt választania, tekintve, hogy a szoftverfrissítéseken keresztül több új funkció is elérhető lesz a régebbi órákon is.

 

Forrás: cnet.com

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése