A top Apple elemző jóslatai 2024-ig. Jön az összecsukható iPhone?

Almás Pletykák   |   2021.10.06 - 18:45   |   Írta: Hidasi Ákos   |   1935
06. okt A top Apple elemző jóslatai 2024-ig. Jön az összecsukható iPhone?

Az Apple 2023-ban egy új, képernyő alatti ujjlenyomat-olvasóval ellátott iPhone-t adhat ki, 2024-ben pedig egy összehajtható képernyővel ellátott iPhone jöhet - írta Ming-Chi Kuo, a TF Securities elemzője egy múlt hétfői bejegyzésében.

Bár az Apple legújabb iPhone-jai múlt pénteken kerültek a boltok polcaira, a befektetők és az elemzők már a következő évek újdonságait lesik nagy iPhone frissítések után kutatva.
Kuo arról ismert, hogy a vállalat ellátási láncának tanulmányozása után pontosan megjósolja az Apple hardverfrissítéseket, mielőtt azok hivatalosak lennének.

„Jövőre, 2022-ben az Apple csúcskategóriás pro modelljei új dizájnt kaphatnak. A jelenlegi készülékek notch-ja helyett "punch-hole" kijelzővel oldhatják meg az előlapi kamera elhelyezését. A hátlapra pedig 48 megapixeles széles látószögű kamera kerülhet a jövő évi modellekbe.” - írta Kuo.

Az Apple jövőre új, olcsóbb iPhone-okat is kiadhat Kuo jóslatai szerint, köztük egy olcsóbb 5G-s iPhone SE-t is. A jelenlegi SE modell 175.000 Ft-ba kerül, aminek nyomába lépve jövőre érkezhet a "valaha volt legolcsóbb 5G iPhone".


Az Apple egy "megfizethetőbb" 6,7 hüvelykes iPhone-on is dolgozik – mondta Kuo. A most megjelent almás telefonok közül az  iPhone 13 Pro Max-ba került ekkora kijelző, amiért legalább 464.990 forintot kell fizetnünk.

Kuo figyelmeztetett azonban, hogy mindezek az előrejelzések az Apple és beszállítói fejlesztési folyamataitól függenek, és hogy volt már olyan eset, mikor korábbra jósolta bizonyos készülékek megjelenését, mint ahogy azok ténylegesen kiadásra kerültek.

"Azt jósoljuk, hogy az új, 2023 második felében érkező iPhone tartalmazni fog kijelző alatti ujjlenyomatolvasót" - írta Kuo - "Addigra azonban az összehajtható kialakítás válhat a legkritikusabb eladási szemponttá a csúcskategóriás okostelefonok számára, így továbbra is figyelemmel kell kísérnünk, hogy a kijelző alatti ujjlenyomatolvasó milyen mértékben járulhat hozzá az új 2023-as iPhone fogadtatásához majd".


Végül Kuo 2022-ben 16%-os éves növekedést vár a leszállított iPhone-ok számát tekintve, ami nagyrészt az iPhone 13 eladásokból állna, 2023-ra pedig 5-7%-os növekedést jósol.

Idén az iPhone 13 előrendelései nagyobb keresletet tükröznek, mint a tavalyi iPhone 12 modellek előrendelései, mondta Kuo. Az Apple új iPhone-jai pénteken kerülnek a boltok polcaira, az előrendelések pedig a múlt hét előtt nyíltak meg azon vásárlók számára, akik már az első napon szeretnék megkapni készüléküket. Az Apple weboldalán a kiadás előtt becsült hosszú szállítási idő jól mutatja, hogy milyen nagy volt a kereslet az előrendelés során az új készülékekre. - írta Kuo.

Az előrendelési kereslet nőtt a drágább új modellek (iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max) iránt, amelyek 424.990 forinttól indulnak, az alapmodellek 334.990 forintos ára helyett - mondta Kuo.

Az Apple a jelenlegi negyedévben figyelmeztetett, hogy a készülékek gyártásához szükséges alkatrészek beszerzésével kapcsolatban merültek fel problémák. Kuo ennek ellenére úgy véli, hogy az Apple növelte a csúcskategóriás készülékek gyártását, és a kínálat jobb, mint tavaly volt, hiszen a váállalatnak sikerült megoldania a teleobjektíves kameraalkatrészek hiányát.

Az Apple befektetői kíváncsian várják, hogy az idei iPhone-ok tovább tudják-e növelni az eladásokat a főleg marginális fejlesztéseket (pl. jobb akkumulátor-üzemidő) tartalmazó új széria érkezésének ellenére. Mindenesetre jó okunk van bizakodónak lenni, hiszen az iPhone 12 egy nagyon sikeres széria volt az eladásokat tekintve, a mostani széria pedig egyelőre még keresettebbnek tűnik.

 

Forrás: CNBC

 




Kommentek megjelenítése