Már rendelhető az Apple Watch Series 7!

Apple Hírek   |   2021.10.08 - 21:52   |   Írta: Nagy Bence   |   1274
08. okt Már rendelhető az Apple Watch Series 7!

Ma 14 órától előrendelhető az Apple legújabb, Apple Watch Series 7 néven futó okosórája. Nézzük meg, hogy miben lett jobb az új generációs óra a Series 6-hoz képest.

A legszembetűnőbb fejlesztés az új óra nagyobb kijelzője. Az Apple Watch 7 kijelzője körülbelül 20%-kal nagyobb, mint a Series 6-é, míg ha egy 3. generációs modellt veszünk alapul, az új óra kijelzője 50%-kal nagyobb. Mindezt az Apple a kávák csökkentésével érte el (azok már csak kb. 1,7 mm vastagok). Így az órán a használható felület sokkal nagyobb, ennek ellenére az óra méretei nem változtak. 

 

 

Az új kijelző nem csak nagyobb, de fényesebb is. A Retina panel 70%-kal lett fényesebb, és természetesen elődjéhez hasonlóan elérhető a mindig bekapcsolt ("Always On") funkció.

Az Apple Watch Series 7 33%-kal gyorsabban tölthető a Series 6-hoz képest. Az óra körülbelül 45 perc alatt nulláról 80%-ra tölthető, és az Apple szerint 8 perc töltéssel 8 órányi alvásfigyelést érünk el. 

A strapabíróság tekintetében is kapott fejlesztéseket az új óra: az Apple Watch Series 7 porálló (ez IP6X tanúsítást jelent) a már meglévő vízállóság mellett. A kijelző extra védelmet kapott, 50%-kal lett vastagabb, mint a Series 6-é.

Az új óra emellett pár apróbb, de kifejezetten hasznos funkciót is kapott. Ilyen például a teljes értékű billentyűzet, amelyet a nagyobb kijelző tesz lehetővé. Az Series 7 új számlapokat is hozott, már képes a véroxigénszintet is mérni, és ezeken kívül a WatchOS 8 is új funkciókkal gazdagodott: több alkalmazás megújult, és például az iOS 15-tel megjelenő Fókusz mód is elérhetővé vált az órán. 

A megjelenést tekintve az Apple Watch Series 7-et öt különböző színben rendelhetjük elő: zöld, kék, éjfekete, csillagfény (ez szinte a fehérnek felel meg) és piros. 

 

Az Apple Watch Series 7 159 990 forinttól kapható az Apple hivatalos oldalán.

 

Forrás: Apple

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése