Mi az az iCloud+ és hogyan tudod használni?

Tippek és trükkök   |   2021.10.09 - 10:46   |   Írta: H.A   |   5123

Az iCloud+ olyan nagyszerű, új funkciókhoz biztosít hozzáférést, mint például az iCloud privát átjátszó, az E-mail-cím elrejtése és a HomeKit biztonsági videók kibővített támogatása.

Emellett magában foglalja mindazt, amiért eddig is szerette az iCloudot – beleértve a fényképek, dokumentumok és biztonsági mentések biztonságban és naprakészen tartásához szükséges tárhelyet. Az alábbiakban részletesebben megismerkedhet az új funkciókkal. 

 

iCloud Privát átjátszó (bétaverzió)

Az iCloud privát átjátszó segítségével még biztonságosabb és privátabb módon böngészhet a Safarival – otthonában éppúgy, mint a szállodákban vagy a kávézókban. Úgy tervezték, hogy a weboldalak, a hálózati szolgáltatók, de még az Apple se tudják felhasználni az IP-címét, a tartózkodási helyét és a böngészési tevékenységét arra, hogy részletes profilt alkossanak Önről.1

További információ az iCloud privát átjátszóról.


E‑mail‑cím elrejtése

Az E-mail-cím elrejtése funkció segítségével olyan egyedi, véletlenszerű e-mail-címeket hozhat létre egy pillanat alatt, amelyek továbbítják az üzeneteket a személyes postafiókjába, így nem kell felfednie a valódi e-mail-címét, amikor kitölt egy űrlapot az interneten, vagy feliratkozik egy hírlevélre. Annyi címet hozhat létre, amennyire csak szüksége van, és bármikor letilthatja őket, hogy kordában tarthassa a bejövő üzeneteit.

További információ az E-mail-cím elrejtése lehetőségről.


HomeKit biztonsági videó

Az Otthon alkalmazás segítségével összekapcsolhatja kameráit a HomeKit biztonsági videó szolgáltatással, hogy bárhonnan rögzíthesse, elemezhesse és megtekinthesse otthoni biztonsági felvételeit. A felvételeket végponttól végpontig titkosított formátumban tárolja a rendszer, és csak Ön, valamint az Ön által kiválasztott személyek jogosultak a betekintésre. Ezenkívül a rögzített videók egyike sem kerül számításba az iCloud-tárhely kapacitása szempontjából, így nem kell helyet feláldoznia a fényképek, fájlok, biztonsági mentések és egyéb fontos tartalmak kárára.2

További információ az HomeKit biztonsági videó szolgáltatásról.


 

Egyedi e-mail-cím-tartomány

Az Egyedi e-mail-cím-tartomány funkció segítségével személyre szabhatja az iCloud Mail szolgáltatásbeli e-mail-címét egy már a tulajdonában lévő tartománynévvel. Miután konfigurálta az iCloudot az adott tartomány e-mail-szolgáltatójaként, beállíthat legfeljebb három személyes e-mail-aliast a tartomány használatával. Emellett egyszerűen meghívhatja a családtagjait is, hogy csatlakozzanak ugyanahhoz a tartományhoz az iCloud Mail-fiókjaikkal.

További információ az Egyedi e-mail-cím-tartomány szolgáltatásról.


Családi megosztás

A Családi megosztás beállításakor megoszthatja iCloud+-előfizetését a családi megosztási csoportja tagjaival. Amikor a családtagok elfogadják a felkérését, azonnali hozzáférést kapnak az iCloud+ által biztosított funkciókhoz és megnövelt tárhelyhez.

További információ a Családi megosztásról


iCloud+ – tárhelycsomagok és árak

Három iCloud+-csomag közül választhat: iCloud+ 50 GB tárhellyel, iCloud+ 200 GB tárhellyel és iCloud+ 2 TB tárhellyel.

További információ az iCloud+ tárhelycsomagjairól és díjszabásáról


1 A Privát átjátszó szolgáltatás jelenleg bétaverzióban van. Egyes webhelyeknél problémák jelentkezhetnek, például nem a megfelelő régióhoz tartozó tartalom jelenhet meg, vagy további lépések lehetnek szükségesek a bejelentkezéshez. 

2 A HomeKit biztonsági videó használatához támogatott iCloud-csomag, megfelelő HomeKit-kompatibilis biztonsági kamera, valamint otthoni központként működő HomePod, Apple TV vagy iPad készülék szükséges. 

Nem mindegyik szolgáltatás érhető el minden országban és régióban. Egyes szolgáltatásokhoz iOS 15 vagy újabb operációs rendszer szükséges.

Forrás: APPLE


Kommentek megjelenítése