Az Apple bemutatta a HomePod mini-t

Apple Hírek   |   2020.10.13 - 19:27   |   Írta: ARPII   |   4263
13. okt Az Apple bemutatta a HomePod mini-t

Itt az új, olcsóbb Apple hangszóró.

Az Apple pár éve már mutatott be számunkra okos hangszórót, az eredeti HomePod-ot, ez egy elképesztő hangzású eszköz volt, azonban az árát is megkérték. Idén viszont úgy gondolta a cég, hogy el szeretné hozni ezt az élményt még több ember számára.

 

A HomePod mini egy hasonló hálós borítást kapott, azonban a nevéből is adódóan jóval kisebb lett, mint a nagytestvére. Ami az alakját illeti, egy gömbre hasonlít leginkább, aminek a tetejét és alját lecsapták. Fönt találunk egy érintésérzékeny felületet, itt láthatjuk Siri-t, és állíthatjuk majd a hangerőt.

 

A hangszórót az Apple S5-ös chipje hajtja majd, emellett egy darab meghajtót kapunk majd, két passzív membránnal, és egy „akusztikus hullámterelővel”  a készülék alján. Hangzás téren pedig a nagy HomePod-hoz hasonlóan, ő is „computational audio”-t használ majd, ami 180x méri fel a körülötte lévő teret, valamint ehhez igazítja a hangerőt, dinamika tartományt és egyéb hangzással kapcsolatos részleteket. Természetesen sztereó módban is használhatjuk majd őket, a hangszóró ugyanis intelligensen felismeri majd ha egy szobába kerül egy másik Apple hangszóróval. Emellett az év során újabb funkcióval is bővül majd, ahol az U1-es chipnek hála képes lesz felismerni az iPhone-unkat, ha a közelébe tartjuk.

 

Az Apple Music és Apple Podcasts mellett a HomePod mini támogatja majd a Pandora-t, az Amazon Music-ot, az iHeartRadio-t, a Radio.com-ot, és a TuneIn-t is, azonban erre még várnunk kell pár hónapot. A Spotify-ról viszont szó sem esett, így valószínűleg ez egyelőre kimarad a repertoárból.

 

A HomePod mini képes lesz hangfelismerésre is, ennek hála pedig még személyesebb élényt tud majd nyújtani a felhasználóknak, hiszen tudja majd hogy melyik a kedvenc zenénk, vagy a kedvenc filmünk. Emellett más HomePodokra is küldhetünk majd üzeneteket, vagy akár az egész háznak is. Ezt pedig az „Intercom” nevű új funkció teszi majd lehetővé, így pedig az üzenetek az összekapcsolt iPhone, iPad és Apple Watch eszközökön is megjelennek majd. Ezen kívül pedig a már Apple-től jól megszokott módon komoly biztonsági lépéseket tesznek majd amiatt, hogy minden adatunk titkosítva maradjon. Illetve azt is kiválaszthatjuk majd, hogy a hangunkat elmentse-e az eszköz, vagy sem.

 

Az eredeti HomePod $349-os (kb.: 107 000 Ft) áron startolt még 2018-ban, amivel sokkal drágább lett mint bármelyik Amazon Alexa, vagy Google Home. Ez a kemény árazás, illetve a zárt ökoszisztéma (például a kizárólag Apple Music-kal való együttműködés, amit az Apple csak idén oldott meg az iOS 14-el) egy nehezen kelendő termékké tette az Apple okos hangszóróját, annak ellenére, hogy hangzásban messze felülmúlta a konkurenciát. Ez azért is problémás, mivel ez nem csak egy hangszóró, ami okos, hanem egy okos otthon szíve is, hiszen ezzel irányítunk mindent, az okos lámpánkat, az okos zárunkat, és még sok mást, az Apple Home alkalmazásán keresztül. A HomePod mini azonban most orvosolja ezt a problémát, ugyanis kecsegtető árával bizonyára sok háztartás alap darabává válik majd idővel. A kis HomePod november 16-tól lesz elérhető $99-os (kb.: 30 000 Ft) áron. Szín választék téren két lehetőségünk lesz majd, fehér és asztro szürke.

 

Forrás: The Verge

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése