Az Apple bemutatta az iPhone 12 Pro-t és az iPhone 12 Pro Max-ot

Apple Hírek   |   2020.10.13 - 20:38   |   Írta: ARPII   |   4144
13. okt Az Apple bemutatta az iPhone 12 Pro-t és az iPhone 12 Pro Max-ot

Megérkezett az iPhone 12 Pro páros.

Az Apple ma bemutatott négy új iPhone-t, az iPhone 12 minit, az iPhone 12-őt, az iPhone 12 Pro-t, és az iPhone 12 Pro Max-ot. Emellett kaptunk egy új, olcsóbb HomePod-ot is, HomePod mini néven, amiről itt olvashattok bővebben. A két olcsóbb iPhone-ról pedig itt találjátok a cikkünket, most viszont nézzük a két Pro modellt.

 

Az új iPhone 12 Pro páros szintén új megjelenést kapott, úgy néz ki az Apple próbálja az összes mobil termékét egy dizájn nyelvre hozni az iPad Pro-val. Ezt a szögletes vonalak jellemzik, akárcsak az iphone 4-nél régen. A keret rozsdamentes acélból készült, hátul pedig üveg védi majd az eszközt, ami a tavalyihoz hasonlóan ismét mattos megjelenést kapott. A Pro széria négy új színben érkezik majd, ezüst, grafit, arany és óceánkék.

 

6,7 colos Super Retina XDR kijelzővel a 12 Pro Max lett az eddigi legnagyobb iPhone, a sima Pro modell pedig 6,1 colos Super Retina XDR kijelzővel érkezik majd. A megjelenítőt egy „Ceramic Shield” nevű technológia fogja védeni, ami az Apple szerint keményebbé teszi az iPhone kijelzőjét minden más mobilnál. Így négyszer kisebb lesz az esélye annak, hogy betörik a telefonunk kijelzője, ha esetleg leejtenénk.

 

A motorháztető alatt természetesen itt is az Apple A14-es lapkája dolgozik majd, ami most már 5nm-es, (a tavalyi 7nm-es A13 Bionic után), illetve az A14 már 5G-t is használ. Itt 6GHz alatti és milliméteres hullámokat is használ majd a mobil. Ennek hála sosem látott sebességekkel tölthetünk majd le, és küldhetünk fájlokat az interneten. Ez a processzor 6 magos CPU-t, és 4 magos GPU-t használ majd, a cég állítása szerint pedig 50%-al gyorsabb lesz, mint bármelyik másik telefon a piacon.

 

Az Apple 2020-ban is tripla kamera elrendezést használt hátul a Pro modelleknél, emellett pedig mind a négy kamera Deep Fusion technológiát használ majd a jobb képek készítése érdekében. Mind a három kameránk 12MP felbontású lesz, vagyis a széles, a telefotó és az ultraszéles is. A fő szenzor ezúttal f/1,6-os rekeszértéket kapott, aminek hála 27%-al javul majd az éjszakai fotók minősége, az új telefotó kamerával pedig már 2x-es optikai zoomot is el tudunk majd érni.

 

Az iPhone 12 Pro Max ezt még messzebbre viszi, ugyanis itt a 12MP-es telefotó kamera 65mm-es gyújtótávolságott kapott, ennek hála pedig 2,5x-ös optikai zoomra is képes. A fő szenzorunk (széles) is megújult, f/1,6-os rekeszértékkel, és új OIS-szel (optikai képstabilizáló rendszer). Ez a szenzor szintén 47%-al nagyobb lett, ami a kisebb rekeszértékkel kombinálva 87%-al jobb éjszakai fotókat eredményez. A szenzor 5 000x alkalmazkodik majd egyetlen másodperc alatt az adott környezethez, ez pedig ötször több, mint a tavalyi teljesítmény.

 

A iPhone 12 Pro páros megkapta az új LiDAR szkennert is, ez pedig újabb lehetőségeket nyújt majd fényképezés és AR (kiterjesztett valóság) téren. Ennek hála 6x gyorsabb fókuszunk lesz rosszabb megvilágításban, és portré fotókat is készíthetünk majd Éjszakai Mód-ban.

 

Az Apple bemutatott egy új képformátumot is, az „Apple ProRAW”-ot, ez pedig az iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max tulajdonosok számára lesz majd elérhető az idei év során. Ez egy olyan formátum, aminek a komolyabb felhasználók jó hasznát vehetik majd, ugyanis így minőségromlás nélkül lehet képet szerkeszteni, akár az iPhone képszerkesztőjében, illetve külső alkalmazásokban is.

 

Videós szempontból ismét első lesz az iPhone, ugyanis felvehetünk majd videókat Dolby Vision HDR-ban. Ezután pedig képesek leszünk szerkeszteni ezeket a Dolby Vision HDR videókat a Fotók alkalmazásban, illetve meg is oszthatjuk őket ismerőseinkkel és barátainkkal.

 

Az iPhone 12 és iPhone 12 mini-hez hasonlóan, az iPhone 12 Pro modellek is kompatibilisek lesznek az Apple új MagSafe kiegészítőivel. Ebbe beletartoznak a mágnesesen kapcsolódó tokok, töltő pad-ek, és olyan különleges kiegészítők is, mint egy irattartó.

Az Apple a környezetbarátság jegyében idén már nem fog fali adaptert és EarPods-ot adni az új iPhone-ok mellé. Az egyetlen kiegészítő egy megújult Lightning - USB-C töltőkábel lesz a dobozban.

Tárhely téren van minek örülni, ugyanis felugrottunk 128GB-ra indulásként, emellett pedig lesz lehetőség 256GB-os, illetve 512GB-os verziókra is a Pro modellek esetében. Ami pedig az árazást illeti, az iPhone 12 Pro a megszokott $999-ról (hazánkban 439 990 Ft) indul majd, az iPhone 12 Pro Max pedig szintén $1 099-ba (hazánkban 479 990 Ft) kerül majd alapáron. Az előrendelés október 16-án indul majd, és egy hétre rá, október 23-án már kézbe is foghatjuk az új mobilokat (iPhone 12 és iPhone 12 Pro), az iPhone 12 Pro Max és iPhone 12 mini esetén a megjelenés dátuma pedig november 13-ra esik. Amennyiben kiváncsiak vagytok a négy új iPhone árazására, minden tárhely opcióval, az esetben olvassátok el ezt a cikkünket, amennyiben pedig szeretnétek megtudni többet az iPhone 12-ről és az iPhone 12 mini-ről az esetben nézzétek meg ezt a cikkünket. 

Ti mit gondoltok az új iPhone 12 Pro felhozatalról? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: TheVerge

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése