Az Apple bemutatta a MagSafe-et, iPhone-hoz

Apple Hírek   |   2020.10.13 - 22:25   |   Írta: ARPII   |   4369
13. okt Az Apple bemutatta a MagSafe-et, iPhone-hoz

Új iPhone kiegészítők érkeztek.

Az Apple ma bemutatott négy új iPhone-t, az iPhone 12 minit, az iPhone 12-őt, az iPhone 12 Pro-t, és az iPhone 12 Pro Max-ot. Emellett kaptunk egy új, olcsóbb HomePod-ot is, HomePod mini néven, amiről itt olvashattok bővebben. A két olcsóbb iPhone-ról pedig itt találjátok a cikkünket, most viszont nézzük a MagSafe kiegészítőket.

 

Az Apple újraélesztette egy eltemetettnek hitt technológiáját, a MagSafe-et. Az eredetileg MacBook-okhoz tervezett töltő brand, ami az USB-C-s Mac-ekkel 2016-ban megszűnt, most az iPhone 12 szériával kel új életre.

 

A laptopokhoz tervezett MagSafe leginkább egy biztonsági funkció volt, ami megakadályozta, hogy a kábelünk megsérüljön, vagy hogy lerántsuk a MacBook-unkat az asztalról, azzal hogy beleakadunk a töltőzsinórba. Ez úgy vált lehetővé, hogy a mágnesek a töltőkábel végén elengedtek, amikor megfelelően nagy erő hatott rájuk. Így a MacBook töltő portja és a kábel sem sérült meg, valamint a laptop maga is épségben megúszhatott egy véletlenszerű balesetet.

 

Az új MagSafe azonban teljes mértékben az iPhone-okról szól, egészen pontosan csak az iPhone 12 szériáról. Itt szintén mágnesek segítségével csatlakoznak majd a kiegészítők a telefon hátuljára. A repertoárba bele tartozik majd egy irattartó, ami az iPhone hátuljára csatlakozik majd, egy bőr tok, ami az előlapon tartalmaz majd egy kivágást, ahol az iPhone mutatja majd számunkra a pontos időt.

 

Végül pedig két töltő, egy szimpla, csak az iPhone-unk számára, valamint egy kihajtható, amivel egyszerre tölthetjük majd az iPhone-unkat, és az Apple Watch-unkat is. Az új USB-C – Lightning kábelnek hála pedig már 15W-os vezeték nélküli gyorstöltés is lehetséges lesz majd a telefonokkal.

 

Az Apple-től nem megszokott módon, a bemutató során szó esett külsős cégekről is, akik szintén gyárthatnak majd MagSafe kompatibilis iPhone kiegészítőket. Az Apple weboldalán egyébként nyílt egy teljesen új MagSafe szekció, ahol az ehhez dedikált termékeket találhatjuk iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max telefonokhoz. Töltő téren egyelőre még csak az iPhone töltésére alkalmas eszköz érhető el, 16 990 Ft-os áron.

 

A MagSafe Duo Charger azonban még sehol sincsen, Mark Gurman szerint ez, és a bőr tok egy későbbi dátummal lesz majd elérhető a nagyérdemű számára.

Ti mit gondoltok a MagSafe kiegészítőkről, szívesen vásárolnátok egyet? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: TheVerge

 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése